Het Industrieel Smalspoormuseum in Erica is een van de kanshebbers voor de titel.
Het Industrieel Smalspoormuseum in Erica is een van de kanshebbers voor de titel.

Emmen goed vertegenwoordigd in verkiezing Leukste Uitje

Algemeen

EMMEN - De gemeente Emmen is goed vertegenwoordigd in de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Drenthe’. Van de twaalf genomineerde attracties liggen er drie in de gemeente Emmen. Landlijk is WILDLANDS een van de kanshebbers.

De Emmer kanshebbers zijn het Industrieel Smalspoormuseum in Erica, Urban Jump & Playground in Emmen en Geopark De Hondsrug dat zich uitstrekt tot in Emmen. De andere negen genomineerden zijn Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold, Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord, Klimpark Outdoor in Grolloo, het   Drents Museum in Assen, Poort Holtingerveld in Havelte, Sprookjeshof in Zuidlaren, Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen, Hunebedcentrum in Borger en Attractiepark Drouwenerzand.

De verkiezing wordt georganiseer door de ANWB. Een vakjury heeft de top 12 vastgesteld. Nu is het aan de leden van de ANWB. Zij kunnen tot en met 31 oktober hun stem en steun geven aan hun favoriete uitje in de provincie via de website van de ANWB. De winnaar wordt begin volgend jaar bekend gemaakt.

Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ nomineert de ANWB 39 uitjes. Dit zijn uitjes met een bezoekersaantal boven de 450.000. WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is genomineerd namens de provincie Drenthe.

Criteria waar de jury en de leden de uitjes op beoordelen zijn prijs/kwaliteit, sfeer, aanbod, toegankelijkheid voor het hele gezin, klantvriendelijkheid en de faciliteiten.