Polleke Buitenbieb organiseert een sprookjesschrijfwedstrijd (foto Gonny Smeulders).
Polleke Buitenbieb organiseert een sprookjesschrijfwedstrijd (foto Gonny Smeulders).

Sprookjesschrijfwedstrijd bij Polleke Buitenbieb

Algemeen

EMMEN - Polleke Buitenbieb in Emmerhout organiseert een sprookjesschrijfwedstrijd. De deelnemers maken kans op prachtige boeken en metalen hangertjes in de vorm van een ouderwets ingebonden boek.

Iedereen, jong en oud, mag gratis meedoen aan de wedstrijd. De sprookjes mogen in het Nederlands, Drents dialect of in het Engels zijn. Er geldt een maximum van drie inzendingen per persoon. Eventuele taalfouten rekent de jury niet aan. Het sprookje moet beginnen met een vergrote, versierde hoofdletter.

Deelnemers hebben tot 1 november de tijd om een zelfgeschreven sprookje in te leveren. De inzendingen moeten naar Polleke buitenbieb, Gonny Smeulders-Veltman, Laan van het Kwekebos 375, 7823 KJ Emmerhout. Het is belangrijk dat naam, leeftijd en adres vermeld worden. De winnaars krijgen hun prijs namelijk thuisbezorgd, samen met een korte samenvatting van het juryrapport. 

Initiatiefneemster Gonny Smeulders-Veltman is werkzaam als recensente van kinder- en jeugdboeken. Ook publiceerde zij verschillende theaterstukken voor kinderpubliek en schreef ze schoolwerkboekjes voor Natuurmonumenten. Haar Polleke Buitenbieb is altijd geopend om er gratis een boek te lenen uit een van de twee robuuste, weersbestendige  buitenkasten met zeven meter inhoud aan boeken voor kinderen en (jong)volwassenen. De collectie wordt regelmatig gewisseld en aangevuld. Peuterkleuters die meekomen, mogen gebruik maken van de stoere, blauwe loopauto die geparkeerd staat onder de gelaarsde kinderboekenkast. Polleke Buitenbieb is gevestigd aan de Laan van het Kwekebos 375 in Emmerhout.