Leden van FTC Emmen in actie.
Leden van FTC Emmen in actie.

Gratis meerijden met FTC Emmen

Sport

EMMEN - Mensen die willen weten of de wielersport iets voor hen is, kunnen op 18 en 24 juli vrijblijvend meerijden met de leden van FTC Emmen.

Fietsen is populair. Vorig jaar kwamen er bijna 100.000 nieuwe wielersporters bij, maar moesten alle liefhebbers door de lockdown solo of als duo fietsen. Nu de meeste maatregelen niet meer nodig zijn, is dit hét moment voor aansluiting bij een vereniging. FTC Emmen organiseert daarom de gratis proefritten.

Bij FTC Emmen is er voor ieder wat wils. De club rijdt in verschillende groepen met een maximale groepsgrootte van ongeveer acht tot tien personen. Op zaterdag zijn de clubtochten met afstanden tussen de 80 en 150 kilometer en een gemiddelde snelheid rond de 27,5 kilometer per uur. Dinsdagochtend is er iedere week een tocht voor mensen die vrij zijn, met een gemiddelde van 25 kilometer per uur. De dinsdagavond is voor de trainingsritten met afstanden tussen de 50 en 75 kilometer en wordt gereden in verschillende snelheidsgroepen met zelfs een 30+ groep. 

Dames kunnen 18 juli meerijden met de Ladies Only Ride. Mensen die een gemengde groep willen rijden, zijn op 24 juli welkom. Meer informatie is te vinden op www.ftcemmen.nl.