Het door de sluizen varen is een leuk onderdeel van de tocht.
Het door de sluizen varen is een leuk onderdeel van de tocht.

Meevaren op Johannes Veldkamp kan zaterdag weer

Algemeen

EMMEN - Meevaren met de snikke Johannes Veldkamp is vanaf maandag 5 juli weer mogelijk.

De deelnemers kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee hun hart ophalen aan de rijke geschiedenis van de trekschuit en de geschiedenis van het veengebied van Zuidoost-Drenthe. Uiteraard ontbreekt het leukste niet tijdens deze tocht; het varen door de Spaarsluis en de Koppelsluis.

Plaatsen reserveren voor de vaartochten kan bij Tourist Info Emmen. Op maandag 19 juli en maandag 2 augustus worden ook vaartochten met de snikke georganiseerd vanuit Tourist Info. Kosten per persoon zijn 14,50 euro. Men vertrekt vanuit Oranjedorp rond 13.00 uur en naar verwachting is men tegen 16.30 uur terug. Bij regenachtig weer kan het voorschip van de Snikke volledig worden dichtgemaakt. In verband met de coronaregels zijn er slechts achttien plaatsen beschikbaar.

De Snikke stamt uit het jaar 1907 en kent een lange, rijke geschiedenis. Zo stond de trekschuit in 1937 bekend onder de naam Koopmans Welvaren en werd het schip toen bewoond door twee personen. Tot de jaren zestig van de vorige eeuw werd de snikke voornamelijk ingezet voor het vervoer van mensen, vee, turf en goederen. Ook Vincent van Gogh arriveerde op 2 oktober 1883 vanuit Hoogeveen met een Snikke in Nieuw-Amsterdam/Veenoord.