Afbeelding

Solliciteren centraal in de bieb

Algemeen

EMMEN - Bibliotheek Emmen organiseert woensdag 23 juni weer een  Walk&Talk-bijeenkomst. 

Het thema is deze keer Solliciteren met Hoogsensitiviteit, oefeningen en tips bij het sollicitatiegesprek voor Hoogsensitieve Personen. De bijeenkomst vindt plaats in de centrale vestiging van de Bibliotheek en duurt van 10.00 tot 12.00 uur. 

Met de Walk&Talk bijeenkomsten geeft Bibliotheek Emmen werkzoekenden een kans om elkaar op een laagdrempelige manier te ontmoeten, te netwerken en kennis en ervaring te delen. Deelnemers krijgen praktische tips over bijvoorbeeld het maken van een goed CV, solliciteren en netwerken. 

Hoogsensitieve personen of hooggevoelige personen hebben een aangeboren gevoeligheid voor prikkels. Zo komen veel prikkels (zoals geluiden, emoties van anderen en geur) dieper binnen en worden ze intenser beleefd. Een sollicitatiegesprek is hierdoor extra stressvol. De vragen die gesteld worden en gedachten als ‘Geef ik wel het juiste antwoord?’ kunnen voor overprikkeling zorgen. In deze bijeenkomst komen tips en oefeningen naar voren om goed voorbereid en met een positieve, zelfverzekerde en ontspannen houding het gesprek in te gaan.