Kerim Frei, die niet echt uit de verf kwam, wordt hier door twee NAC-verdedigers opgewacht (foto Bennie Wolbers).

FC Emmen degradeert na strafschoppen

Algemeen

EMMEN - FC Emmen is gisteravond gedegradeerd uit de eredivisie. In de play-off tegen NAC stond het na de reguliere speeltijd en de verlenging 1-1, waarna de thuisploeg in de strafschoppenserie aan het kortste eind trok.

FC Emmen was vanaf het begin de bovenliggende partij, maar bij de eerste de beste counter in de 16e minuut was het Lex Immers die de ploeg uit Breda op een 1-0 voorsprong zette. FC Emmen bleef daarna wel op jacht gaan naar de gelijkmaker, maar halverwege de wedstrijd stond het nog steeds 0-1.

In de tweede helft kreeg FC Emmen legio mogelijkheden, maar inzetten van Michael de Leeuw, Nick Bakker en Kerim Frei gingen steeds net langs de verkeerde kant van de paal. In de 70e minuut bracht FC Emmen-trainer Dick Lukkien Nikolai Laursen in de ploeg voor Luca Bernadou. Hij was het die in de 80e minuut via de rug van Ramon Hendriks de gelijkmaker scoorde: 1-1. Met deze stand werden de 90 minuten volgemaakt. Ook in de verlenging werd er niet meer gescoord en dus  moesten strafschoppen de beslissing brengen. Wrang, omdat FC Emmen de hele wedstrijd de veel betere ploeg was, maar het overwicht niet in treffers kon uitdrukken.

Keziah Veendorp miste voor FC Emmen, maar doelman Michael Verrips pakte daarna de strafschop van NAC verdediger Dion Malone. Toen ook nog Sergio Peña zijn strafschop niet wist te verzilveren, was het Mounir El Allouchi die FC Emmen naar de Keuken Kampioen Divisie schoot.

Aanvoerder Michael de Leeuw kon in zijn laatste wedstrijd voor FC Emmen niet echt potten breken (foto Bennie Wolbers).