René van der Weide en Pieter van Grunsven ondertekenen de overeenkomst (foto Iris Sijbom).
René van der Weide en Pieter van Grunsven ondertekenen de overeenkomst (foto Iris Sijbom).

Glasvezel voor kleine kernen en buitengebied Emmen

Algemeen

EMMEN - Alle kleine kernen en de buitengebieden van de gemeente Emmen krijgen snel internet. Voorwaarde is wel dat minstens 50 procent van de adressen zich laat aansluiten op dit glasvezelnetwerk. 

Het snel internet wordt aangelegd door GlasDraad Emmen in nauwe samenwerking met de gemeente Emmen. Hierover is vandaag een overeenkomst getekend. Tegelijk is de campagne voor werving van afnemers gestart. GlasDraad Emmen was ook betrokken bij een eerder initiatief voor internet in het buitengebied, toen samen met de Stichting Snel Internet.

Bewoners en ondernemers die in aanmerking komen voor een aansluiting, ontvangen binnenkort informatie van GlasDraad over het project. In mei wordt gestart met de organisatie van informatieavonden. Meer informatie hierover staat op glasdraaddrenthe.nl. Hier kan men zich ook inschrijven voor een glasvezelaansluiting. In Emmen gaat het in totaal om ruim 3.800 huishoudens en bedrijven.

,,Snel internet wordt steeds belangrijker. Als je me vijftien jaar geleden had verteld wat we nu allemaal met internet doen, had ik je gek aangekeken. En dat wordt elk jaar meer. Ik durf niet te beweren dat onze huidige verbindingen slecht zijn, maar de technologie gaat steeds sneller. Laten we daar dan ook op inspelen met een goed netwerk”, aldus René van der Weide, wethouder  van de gemeente Emmen.

GlasDraad-directeur Pieter van Grunsven is enthousiast over het project. ,,In deze bijzondere tijden is het belang van een goede internet- en televisieverbinding duidelijk geworden. De samenwerking met alle betrokkenen is zeer positief. De eerste gesprekken met buurtbewoners laten zien dat er zeker interesse is in glasvezel in de regio.’’

Riekus Ensing, voorzitter van dorpsbelangen Westenesch, vertegenwoordigt de kleine kernen in de gemeente Emmen. ,,Ik ben ontzettend blij dat er glasvezel wordt aangelegd in alle kleine kernen. Glasvezel draagt bij aan de leefbaarheid, maar ook aan het vestigingsklimaat van bedrijven. Ik hoop dan ook dat 50 procent van de mensen glasvezel gaat afnemen.’’