Afbeelding

Knarrenhof Emmermeer lijkt er gaan komen

Algemeen

EMMEN - De bouw van een Knarrenhof in de wijk Emmermeer lijkt door te gaan. 

Om het pand te kunnen realiseren, hebben de initiatiefnemers grond nodig die nu nog in bezit is van de gemeente. Deze grond moet als bouwrijpe kavel worden uitgegeven aan Stichting Knarrenhof. Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor hiermee akkoord te gaan. 

De Knarrenhof is een project waarbij senioren samen in een soort hofje wonen. Onder het motto ‘eerst de mensen, dan de wensen en dan de stenen’ worden in heel Nederland van dit soort hofjes gebouwd. Mensen van verschillende leeftijden kunnen hier elk op hun eigen manier hun steentje bijdragen aan de leefbaarheid in het hof. Ze helpen elkaar en maken gebruik van elkaars kennis en kunde, zonder enige verplichting. 

Wethouder Otter is enthousiast over het concept: ,,Een Knarrenhof biedt iets nieuws in onze gemeente. Het voorziet in een woonbehoefte en draagt ook bij aan een toekomstbestendige woningvoorraad. Daarnaast bevordert het initiatief de leefbaarheid van de buurt door een gezamenlijke hoftuin en een hofhuys. Naoberschap staat hier centraal.” 

Het initiatief voor het Knarrenhof wordt genomen door Stichting Knarrenhof. Herman Hoogstraat is de projectmanager: ,,We zijn blij met deze stap vooruit richting bouw van een Knarrenhof in Emmen. In maart is dit plan aan geïnteresseerden gepresenteerd. Inmiddels hebben al bijna honderdvijftig huishoudens zich ingeschreven. Er is interesse genoeg.” 

Er is niet alleen ruimte voor koopwoningen in de Knarrenhof. Woningcorporatie Lefier realiseert er ook een aantal sociale huurwoningen. Als alles volgens plan verloopt, kan de bouw van het Knarrenhof eind dit jaar van start gaan.