Afbeelding

KNVB en HZOD starten cursussen arbitrage

Algemeen

EMMEN - De KNVB en scheidsrechtersvereniging HZOD starten dit najaar met een tweetal arbitragecursussen. Ze worden georganiseerd in het clubhuis De Meerfluit van HZOD in Emmen.

De opleiding assistent-scheidsrechter bestaat uit vier bijeenkomsten, maandelijks op een doordeweekse avond. Zelfstudie en het maken van huiswerkopdrachten (ongeveer 3,5 uur) maakt onderdeel uit van de cursus. Deelnemers maken daarnaast praktijk- en zelfreflectieverslagen. Het ervaringsdeel bestaat uit het assisteren bij minimaal zes wedstrijden. 

De opleiding verenigingsscheidsrechter bestaat uit vier bijeenkomsten van drie uur met praktijkoefeningen op locatie. Elke maand is er een bijeenkomst. Tijdens deze avondopleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd gerelateerd zijn aan hun eigen wedstrijden. Het ervaringsdeel bestaat uit het fluiten van minimaal vier stagewedstrijden bij de eigen vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Tijdens dit ervaringsgedeelte brengt de cursist de theorie direct in de praktijk en werkt daarmee gericht aan de ontwikkeling van verschillende competenties. De praktijkbegeleider is aanwezig tijdens de oefenwedstrijden. Het vormt een goede basis om leiding te geven aan 22 spelers op het veld. 

Cursisten die slagen voor een van de opleidingen krijgen als kers op de taart 1 jaar gratis lidmaatschap van de scheidsrechtersvereniging. De nieuwe leden kunnen rekenen op diverse faciliteiten, waaronder de deelname aan de trainingen, de mogelijkheid van het uitwisselen van ervaringen en deelname aan verschillende themabijeenkomsten. Dat geldt ook voor de sociale activiteiten, zoals wedstrijdbezoeken en kaart- en feestavonden. Aanmelden kan bij HZOD-voorzitter Theo Hein (twhein@xs4all.nl).