Humanitas staat klaar voor iedereen. Foto: Humanitas.
Humanitas staat klaar voor iedereen. Foto: Humanitas.

Humanitas biedt luisterend oor bij rouw of verlies

Algemeen

EMMEN - Wie in deze donkere dagen behoefte heeft aan een luisterend oor, bijvoorbeeld bij rouw of verlies, kan hiervoor terecht bij de vrijwilligers van Humanitas Emmen/Odoorn en Coevorden.

Lenie Helmich, coördinator van Humanitas Steun bij Verlies: ,,Wij weten uit eigen ervaring hoe het voelt als bijvoorbeeld een partner of familielid wegvalt. Als je onverwachts zonder werk komt te zitten. Of als een ziekte het leven overhoop gooit. Als het leven voor anderen weer verder gaat, terwijl jij nog volop aan het rouwen bent. Op dat soort momenten je verhaal kwijt kunnen is belangrijk. Dat kan bij ons, wij luisteren en doen dat desnoods honderd keer. Vertrouwelijk en gratis.’’ 

De gesprekken vinden plaats bij de mensen thuis, in de eigen vertrouwde omgeving. Na een kennismakingsgesprek kunnen de gesprekken meestal binnen een week beginnen. Een wachtlijst is er niet. Leeftijd speelt ook geen rol. Humanitas staat klaar voor iedereen. Alle vrijwilligers hebben een grondige training achter de rug en worden regelmatig bijgeschoold.