Anco Jansen kan het niet geloven dat hij rood heeft gekregen. Foto Bennie Wolbers.

FC Emmen in blessuretijd onderuit tegen Feyenoord

Algemeen

EMMEN - FC Emmen is zondagmiddag met 2-3 onderuit gegaan tegen Feyenoord. Het doelpunt van de Rotterdammers viel in blessuretijd.

De Emmenaren begonnen sterk aan de wedstrijd en stonden binnen enkele minuten op een 1-0 voorsprong. Na een overtreding van Feyenoord-doelman Nick Marsman op Michael de Leeuw voltrok Anco Jansen vanaf de stip het vonnis (1-0). Daarna probeerde FC Emmen de wedstrijd naar zijn hand te zetten doordat de Rotterdammers ook nu weer niet sterk voor de dag kwamen. Schoten van buiten de zestien leverden echter geen succes op.

Een tegenvaller voor de mannen van trainer Dick Advocaat was dat rechterspits en aanvoerder Steven Berghuis met een blessure het veld moest verlaten. Even later kreeg ook FC Emmen een domper te verwerken nadat aanvoerder Anco Jansen na een lichte overtreding op Mark Diemers door scheidsrechter Kuipers met rood werd weggestuurd.

Nog voor de thee kreeg Feijenoord in overtal ook een strafschop na een overtreding binnen de zestien van Miguel Araujo op Naoufal Bannis. Deze strafschop werd door Diemers binnen geschoten (1-1). FC Emmen raakte daardoor even van slag, maar het was Michael de Leeuw die met een wereldgoal FC Emmen enkele minuten later opnieuw op voorsprong wist te zetten (2-1). Dit leek ook de ruststand te gaan worden, maar het was Jens Toornstra die vlak voor tijd plotseling de bal voor de voeten kreeg en het leer diagonaal in de verre hoek wist te plaatsten (2-2).

Na de thee werd het een eenrichtingverkeer richting het doel van Felix Wiedwald, die net als woensdag voor de beker tegen Eindhoven de voorkeur kreeg boven Dennis Telgenkamp. Feyenoord probeerde wel alles, maar FC Emmen leek op inzet en met kunst en vliegwerk een puntje in eigen huis te kunnen houden. In de vierde minuten van de extra tijd zag FC Emmen de bal toch nog na een kopbal van Bannes langs Wiedwald tegen het net ploffen. De teleurstelling was groot in het FC Emmen-kamp.

Jens Toornstra (28) probeert zich te ontdoen van drie Emmenaren (foto: Bennie Wolbers).