Ricardo van Rhijn.
Ricardo van Rhijn.

Ricardo van Rhijn en Duitse keeper naar FC Emmen

Algemeen

EMMEN - Ricardo van Rhijn (29) speelt dit seizoen voor FC Emmen. De verdediger, die zowel rechts als centraal uit de voeten kan, heeft voor één seizoen getekend bij de roodwitten.

Van Rhijn maakte na de jeugdopleiding doorlopen te hebben in het seizoen 2011-2012 zijn opwachting in de hoofdmacht van Ajax. Hij heeft 117 duels voor de Amsterdammers gespeeld. Daarna speelde de Leidenaar bij Club Brugge, AZ en sc Heerenveen. Van Rhijn speelde acht interlands.

FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers is blij met de komst van de ervaren speler. ,,Met Ricardo halen we een zeer ervaren speler binnen die bovendien zelfs Champions League-ervaring heeft en meerdere prijzen heeft gewonnen. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn kwaliteiten achterin, zowel op de vleugel als centraal, een enorme toegevoegde waarde zullen zijn voor de ploeg.”

FC Emmen heeft daarnaast een nieuwe keeper gehaald. Het gaat om de Duitser Felix Wiedwald. De 30-jarige goalie komt over van Eintracht Frankfurt en tekent in Emmen een contract voor één seizoen met een optie op een tweede jaar. Wiedwald doorliep de jeugdopleiding van Werder Bremen en maakte zijn debuut in het betaalde voetbal in 2009 op het derde niveau van Duitsland bij de reserves van Werder Bremen. Na twee seizoenen tekende hij bij MSV Duisburg in de 2. Bundesliga. Weer twee seizoenen later maakte hij opnieuw een stap omhoog, toen hij bij Eintracht Frankfurt in de Bundesliga onder de lat stond. Daarna maakte  de doelman de overstap naar de hoofdmacht van Werder Bremen en via Leeds United tekende hij in 2018 opnieuw bij Eintracht Frankfurt, dat hem sinds afgelopen winter uitleende aan MSV Duisburg.

,,Ik vind het heel belangrijk dat ik een goed gevoel krijg bij een club”, verteld Wiedwald. ,,Door de gesprekken bij FC Emmen kreeg ik dat goede gevoel hier meteen. Ik heb erg veel zin in dit nieuwe avontuur. Voor mij is het een nieuwe competitie, maar toch ook niet heel ver van waar ik vandaan kom.”

Felix Wiedwald.