DVC '59 stond regelmatig in overtal om aanvalspogingen van EHS ’85 te verhinderen. Foto: Bennie Wolbers.

DVC ’59 trekt goed lijn van de beker door in de competitiestart

Algemeen

NIEUW DORDRECHT  - DVC ‘59 heeft zondag de goede lijn van het bekertoernooi doorgetrokken in de competitie. Men won met 3-1 van EHS ‘85.

De uitslag van de wedstrijd op sportpark Bloemendal gaf niet helemaal de verhoudingen weer. DVC ’59 kende een bliksemstart, want binnen twee minuten lag de bal al tegen het net achter doelman Jesper Katoen. Lars Jacobs was de goalgetter: 1-0.

EHS ‘85 begon daarna meer druk te zetten om zo snel mogelijk de achterstand weg te werken, maar verzuimde goede mogelijkheden te bekronen met een doelpunt. Het stond na 25 minuten zelfs 2-0 voor DVC ’59 via een strafschop. Roy Sibon stuurde Jeffrey Mink de zestien in maar die werd daar van achteren aangetikt. Scheidsrechter Erwin Macbean uit Groningen wees direct naar de stip. Roy Sibon klaarde het klusje met een venijnig schot in de hoek: 2-0.

EHS ‘85 kreeg in de laatste minuten voor de thee nog drie, vier kansen op inzetten van Boy Mestemaker en Richard Fuhler, maar DVC ’59-doelman Rob Jeuring verdedigde zijn doel uitstekend. In de tweede helft zette EHS ’85 nog meer druk, maar het was DVC ’59 dat binnen vijf minuten de wedstrijd in het slot gooide door een treffer van Jeffrey Mink: 3-0. Uiteindelijk mocht invaller Andrej Alilovic voor de Schanskers de eer redden door van afstand de 3-1 binnen te schieten.