Annie en Hendrik Schepers, samen met burgemeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).
Annie en Hendrik Schepers, samen met burgemeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).

Briljanten paar in Emmen

Algemeen

EMMEN - Annie van Ginkel (83) en Hendrik Schepers (85) hebben donderdag hun 65-jarig huwelijksfeest gevierd. Beide Emmenaren konden vele gelukwensen in ontvangst nemen, waaronder die van burgemeester Eric van Oosterhout.

Annie is in Nieuw Dordrecht geboren in een arbeidersgezin met nog vier zusters en twee broers. Na haar schooltijd werkte ze tot aan haar trouwen bij Bendien. Toen de kinderen groot waren, ging Annie aan de slag bij Honeywell waar ze meerdere jaren werkte. 

Hendrik zag het levenslicht in Klazienaveen-Noord in een veenarbeidersgezin met nog twee broers en twee zussen. Na de lagere school kwam Hendrik aan het werk bij de Firma Scholten waar hij tot aan zijn militaire dienst bleef. Na de vervulling van de dienstplicht ging Hendrik aan de slag bij de AKU, waar hij onder andere als heftruckchauffeur zijn brood verdiende. Na vijftig dienstjaren kon hij met pensioen.

Annie en Hendrik leerden elkaar kennen op de kermis in Nieuw-Dordrecht. Vanaf het eerste contact waren ze niet meer bij elkaar weg te slaan. Na een verkeringstijd van ongeveer vier jaar schoven zij elkaar de ringen om de vinger als teken van blijvende liefde. 

Na eerst bij de ouders van Annie te hebben ingewoond, kregen ze een woning in het Meerveld. Daarna woonden ze nog enkele jaren in Angelslo. Inmiddels woont het paar alweer dertig jaar op een mooie plek aan het Uilenveld in de Rietlanden. Beiden genieten van de rust. Terwijl Annie mooie schilderijen maakte, was Hendrik meestal wel in en rondom het huis actief om alles bij te houden.

De mijlpaal is door het briljanten paar gevierd met een etentje bij Puur in Emmen, samen met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Het paar kreeg twee dochters en een zoon en die zorgden voor zeven kleinkinderen. Inmiddels is de familie ook al uitgebreid met zes achterkleinkinderen.