Afbeelding

Negatief zwemadvies voor Grote Rietplas

Algemeen

EMMEN - De provincie Drenthe en waterschap Vechtstromen hebben voor de zwemlocaties in de Grote Rietplas in Emmen een negatief zwemadvies afgegeven. Bij het Parelstrand, Watersportstrand en Rietstrand zijn blauwalgen aangetroffen.

Er is een dusdanige hoeveelheid blauwalgen gemeten dat er sprake is van een risico op irritaties aan de ogen en huid, hoofdpijn en maag- en darmklachten. De provincie heeft waarschuwingsborden geplaatst.Ook in de Kleine Rietplas is blauwalg aangetroffen. Voor deze locatie geldt een waarschuwing vanwege een verhoogde concentratie blauwalgen. De waarschuwing voor de zwemplas Bargerhoek in Nieuwe-Amsterdam, die al eerder uitging, blijft van kracht.

De kwaliteit van de overige officiële zwemplassen in Drenthe is op dit moment voldoende. Hier kan gerust worden gezwommen. Wel is het zaak bij het recreëren bij buitenwater rekening te houden met de coronamaatregelen. Houd dus anderhalve meter afstand van elkaar, zowel in als bij het water. Vermijd drukte, ga zonodig naar een minder drukke zwemlocatie. 

Meer informatie over de actuele kwaliteit van het water in zwemplassen is te vinden op de website www.zwemwater.nl.