Afbeelding

Voetbaloverzicht De Zuidenvelder

Sport

EHS ‘85 toont veerkracht en Weerdinge gelijk

EMMERSCHANS – In de zondag 3e klasse B leek EHS ‘85 na twee minuten spelen op een niet al te best veld op 1-0 te komen na een een-twee van Teuben en Alilovic, maar die treffer werd afgekeurd. Kort daarna kwam Noordster op 0-1 door een listige lob over de keeper van Emmerschans. Even later leek het over en sluiten voor de Schanskers na de 0-2 voor Noordster via Kees Dun. Na een half uur maakte Teuben met zijn 14e goal van het seizoen de aansluitingstreffer (1-2 ). Dat werd tevens de ruststand. Daarna stopte de goed keepende Sem van der Weg nog een strafschop. Na rust was het voetbal niet best van beide kanten, maar toonde EHS ’85 een portie veerkracht. Eberhard knikte uit een corner keihard raak en Alilovic zorgde met twee doelpunten voor de 4-2 tussenstand. Vlak voor tijd tekende de Pekelder spits Dun voor de 4-3 dat ook eindstand werd. De drie punten bleven dus in Emmerschans. Zondag speelt EHS ’85 de thuiswedstrijd tegen Actief.
In deze klasse 3e klasse B moest buurman Weerdinge genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel tegen Engelbert.

Remise SVV ‘04 tegen Dwingeloo

SCHOONEBEEK - In de zondag 3e klasse C zijn SVV ‘04 en Dwingeloo niet verder dan een 1-1 gelijkspel gekomen. Het begin van de wedstrijd op sportpark De Kampen was voor Dwingeloo. Deze ploeg kreeg de betere kansen. Zo testte Dwingeloo-aanvoerder Fabian Bosker de kwaliteiten van SVV’04-doelman Wiljo Wesseling. Na een kwartier spelen kwamen de gasten op voorsprong. Nemo de Vries kwam in balbezit en kon rustig aanleggen voor een schot en wist de 0-1 te scoren. Zes minuten later was het Rick Piek die zijn ploeg via een strafschop weer in de wedstrijd bracht na een overtreding binnen de zestien door Dwingeloo-doelman Lars Bouw: 1-1. In de tweede helft was SVV ‘04 pas in de eindfase nog dichtbij een winnende treffer, maar de invallers Dion Tuinier en Bart Moes wisten deze niet te benutten.
SVV ‘04 maakt zich nu op voor de thuiswedstrijd tegen Raptim die voor zondagmiddag op het programma staat. De ploeg uit Schoonebeek zal dan flink aan de bak moeten, want tegenstander Raptim is de trots lijstaanvoerder in deze klasse. De club uit Coevorden heeft al 35 punten vergaard en de teller van SVV ‘04 staat nog slechts op 12.

Schoonebeek komt goed terug

NIEUW-SCHOONEBEEK – In de zondag 3e klasse C heeft Schoonebeek in de thuiswedstrijd tegen het hogergeplaatste Sleen na een 0-1 achterstand halverwege de tweede helft via een treffer van Leon Steffens op gelijke hoogte weten te komen. Verder wist het op de elfde plaats staande Schoonebeek niet te komen.

HOVC verliest nipt van Annen

ODOORN - De wedstrijd tussen HOVC en Annen leek op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien, totdat de gasten in blessuretijd een strafschop kregen. Doelman Ritsema stopte de strafschop van Sven Boersma maar de afvallende bal werd door Julian Kruit binnengeschoten: 0-1.

Roswinkel houdt de puntjes in huis

ROSWINKEL - In de zondag 5e klasse D heeft Roswinkel de inhaalwedstrijd tegen Buinerveen met 2-0 in haar voordeel weten te beslissen. De mannen van trainer Johan Piening moesten tot vlak voor de thee geduld hebben om op voorsprong te komen. Toen was het de vrijdag vader geworden Lars Stap die de groenhemden op een 1-0 voorsprong wist te brengen. Uiteindelijk was het in de sloffase van de tweede helft Roemer Hollander die met zijn treffer de wedstrijd in het slot zette. Roswinkel-trainer Johan Piening: ,,Na een teleurstellend resultaat van vorige week zijn deze drie welverdiende punten van harte welkom’’

Ronald Gerdes matchwinner voor SVBO

LEEUWARDEN - Eersteklasser SVBO heeft voor de beker in Leeuwarden tegen tweedeklasser SC Leovardia gespeeld. De Drenten wisten de wedstrijd met 1-0 te winnen door een doelpunt van Ronald Gerdes. SVBO maakt zich nu op voor de competitiewedstrijd tegen Velocitas 1897 die zaterdag op het programma staat.

Ook DZOH is door in de beker. De Emmenaren wisten Oranje Nassau uit Groningen met 2-1 te verslaan door doelpunten van Aron Timmerman en Joel Zweerink. DZOH gaat door naar de kwartfinale van de districtsbeker. Voor de competitie staat voor DZOH komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen PKC ‘83 op het programma.