Onder het toeziend oog van DVC '59-voorzitter Henk Nijland (links) en vice-voorzitter Marcel ten Caat tekent Puck Horstman het contract. Foto: Bennie Wolbers.

Voetbaloverzicht De Zuidenvelder

CEC blijft in het spoor van Bargeres

OOSTWOLD  - De wedstrijd VVS Oostwold-CEC is zaterdag in 1-2 geëindigd. In de eerste helft kreeg CEC veel kansen, maar werd er niet gescoord. In de 2e helft bleef de ploeg, met de 15-jarige debuterende Joris van der Berg in het doel, de bovenliggende partij. Dani Jansen wist een afvallende bal goed op te pikken en scoorde de 0-1. Daarna was het gelijk raak bij de eerste kans voor de thuisclub en stond het tegen de verhouding in 1-1. CEC dat inmiddels ook al twee strafschoppen had moeten hebben, gooide nog één keer alles in de strijd en dankzij een treffer van Tom Rengers wist het in de slotfase een dik verdiend 2-1 overwinning te behalen.

EHS ‘85 met zevenklapper langs Gieten

EMMERSCHANS - In de zondag 3e klasse B heeft EHS ‘85 zondagmiddag een ruime overwinning op Gieten geboekt. De blauwhemden kwam binnen een half uur op voorsprong via aanvoerder Patrick Eberhard. Na de thee kwamen daar nog zes treffers bij. Eerst scoorde Adrej Alilovic de 2-0 en Henk Teuben de 3-0. Daarna was er hoofdrol weggelegd voor Jeroen Smit die met een zuivere hattrick binnen vijf minuten de stand naar 6-0 tilde. Het slotakkoord was er voor aanvoerder Patrick Eberhard die vlak voor tijd de zevenklapper compleet maakte. Weerdinge speelde in deze klasse met 1-1 gelijk tegen Groninger Boys.

Roswinkel in de slotfase onderuit tegen De Treffers

TWEEDE EXLOERMOND - In de zondag 5e klasse D is Roswinkel in 2e Exloërmond tegen een 3-2 nederlaag op gelopen tegen De Treffers 16. De thuisclub nam vanaf het begin het initiatief en stond na ongeveer een half uur spelen op 2-0 via twee treffers van Harm-Jan Kuiper. Die stand stond halverwege nog op het scorebord. In het eerste kwartier van de tweede helft wist Roswinkel de wedstrijd te kantelen met twee treffers van Lars Stap. Er leek meer in te zitten, maar het was na iets meer dan 90 minuten spelen Dennis Bergmann die met een doelpunt de 3-2 winst voor De Treffers 16 veilig stelde. Rosinkel speelt zondag een thuiswdstrijd tegen Buinerveen (aanvang 14.00 uur). Daarna volgt op 10 maart een uitduel tegen SVBC.

Zwartemeerse Boys onderuit in Ter Apel

TER APEL - In de zondag 4e klasse D is Zwartemeerse Boys zaterdagmiddag niet in staat geweest om de punten uit Ter Apel mee te nemen. Na een 2-1 ruststand werd het 3-1 in het voordeel van Ter Apel ‘96. De thuisclub opende in de 12e minuut de score via Rick Koops (1-0) en na iets meer dan een half uur spelen tilde Jeroen Schoonbeek de stand naar 2-0. Een tegenvaller bij Zwartemeerse Boys was vlak daarna de tweede gele kaart voor Nick Berens. Toch wist de ploeg op slag van rust de aansluitingstreffer te maken via Daimy ten Velde, maar Ter Apel ‘96 bleef daarna ook in de tweede helft de bovenliggend partij en een kwartier voor tijd bepaalde Daniel Manning de eindstand op 3-1.

Koploper maatje te groot voor WKE ‘16 (3-0)

GRONINGEN - In de 1e klasse J bleek WKE ‘16 niet in staat om het Oranje Nassau G zaterdagmiddag een beetje moeilijk te maken. Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt met een 3-0 voorsprong bij rust door doelpunten van Rick Wiersma in de 12e minuut en Ezra Schrijver na een half uur spelen. Op slag van rust was het Peter van Son die voor een 3-0 ruststand zorgde. In de tweede helft probeerde WKE ‘16 het wel, maar de Groningers waren in deze wedstrijd een maatje te groot voor de Emmenaren en waren tevreden met de uiteindelijke 3-0 eindstand.

DVC ‘59 kansloos in Witteveen

WITTEVEEN - In de zondag 5e klasse D heeft hekkensluiter DVC ‘59 in Witteveen tegen de plaatselijke boys geen potten kunnen breken. De ploeg van interim-trainer Harm Kiers verloor na een 1-0 ruststand kansloos met 5-0. Na een half uur spelen was de wedstrijd eigenlijk al gelopen door doelpunten van Tobias Hofstede (1-0) en Thijs Uneken, die uit een strafschop de 2-0 scoorde. Na de thee probeerde DVC ‘59 het nog wel maar de thuisclub sloeg halverwege de tweede helft nog even toe met nog drie treffers. Remon de Koning, opnieuw Thijs Uneken en Mark-Jan Steenkamer bepaalden de eindstand op 5-0.
DVC ‘59 speelt zondag een thuiswedstrijjd tegen GKC. De aftrap is om 14.00 uur. Een week later ontvangt men Pekelder Boys op het eigen sportpark.