Afbeelding

Voetbaloverzicht De Zuidenvelder

Sport

Klazienaveen verliest bij De Weide (2-1)

HOOGEVEEN – In de zaterdag 3e klasse D wist FC Klazienaveen de uitwedstrijd tegen De Weide niet met punten te bekronen. FC Klazienaveen begon overigens wel goed aan de wedstrijd want binnen tien minuten wist Patrick Bloemberg de Klazienaveners op voorsprong te zetten. De vreugde om deze treffer duurde overigens maar kort want Mitchel Luchtenberg schoot De Weide op gelijke hoogte en in de tweede helft bepaalde Julian Blankenstein de eindstand op 2-1. Met nog twee wedstrijden te gaan tegen DKB en SVM Marknesse heeft FC Klazienaveen nog een klein kansje om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Sc Angelslo wint en NWVV verliest

EMMEN - In de zaterdag 5e klasse F heeft SC Angelslo zaterdag na een 2-0 ruststand eenvoudig met 6-2 gewonnen van Wagenborger Boys. Na deze beginfase nam Angelslo het heft in handen. De 1-0 werd gemaakt door Yoran Reinderink en de 2-0 werd ingeschoten door Gezim Lulli. Na de rust miste Angelslo enkele kansen totdat vanuit het niets de 2-1 viel door een terechte strafschop. Daarna werd het 3-1 door een eigen doelpunt en maakten beide backs, Glenn Eding en Tim Dokter, een doelpunt: 5-1. De mooiste goal van de middag was de 6-1 van Gezim Lulli die een zuivere voorzet van de jonge Valentin Hasani binnenkopte. Het slotakkoord was voor de gasten die de 6-2 nog maakten.
In deze klasse wist NWVV tot twee keer toe een achterstand weg te werken tegen Meeden, maar na de 2-2 was het over en scoorde Meeden vijf treffers op rij waarvan de eerste vier door Jay van Weerden.

Zege voor Boys

SCHOONOORD - De 4-2 overwinning van Weiteveense Boys op KSC kan wel eens van grote waarde zijn. Met nog één wedstrijd te gaan staan er vier clubs op de nominatie voor de herkansingsronde. De ploeg van trainer Andre Steenhuis staat 10e maar het verschil met de veilige 7e en 8e plaats is maar 2 en 3 punten. Andre Steenhuis: ,,Het was van onze kant een matige wedstrijd. KSC wist twee keer op voorsprong te komen en kwamen wij met een 2-2 ruststand goed weg. In de 2e helft waren wij wel de bovenliggende partij waarbij Koen Steffens deze wedstrijd het verschil maakte door alle vier treffers voor zijn rekening te nemen.’’

EHS ‘85 wint, Titan gelijk en Weerdinge verliest

EMMEN - In de zondag 3e klasse B moest Titan genoegen nemen met een 1- 1 gelijkspel tegen Groninger Boys. De Nieuw-Weerdingers kwam halverwege de eerste helft op een 1-0 achterstand. Een kwartier voor tijd wist Peter van Elten met zijn treffer toch nog een punt voor Titan veilig te stellen. EHS ‘85, de andere Emmer vertegenwoordiger in deze klasse, won thuis vrij simpel van Muntendam. Na een 2-0 voorsprong bij rust door doelpunten van Henk Teuben werd het karwei in de tweede helft afgemaakt. Met drie doelpunten van Andrej Alilovic, Niels ten Velde en Glen Tromp werd deze wedstrijd met 6-0 gewonnen. EHS ‘85 staat met nog twee wedstrijden te gaan op een tweede plaats, terwijl Titan op de zevende plaats staat. Komende zondag speelt EHS ‘85 uit bij nummer drie Gieten en Titan moet op bezoek bij Veelerveen. Voor Weerdinge was er tegen Engelbert geen eer te behalen want het verloor met 4-2. Joran de Boer zorgde nog wel voor een 2-0 voorsprong, daarna was het Engelbert dat de klok sloeg en met vier treffers voor een 4-2 eindstand zorgden. Weerdinge staat nu op een herkansingsplek met nog twee wedstrijden te gaan.

Drenthina wint

EMMEN - Drenthina, koploper in de zaterdag 2e klasse J , heeft de thuiswedstrijd tegen VEV ‘67 uit Leek met drie punten afgesloten. Het werd 6-0 door doelpunten van Janiek Arends (2), Ronald Koops (2), Finn Hoogeveen en Maikel Arling. Zaterdag staat SV Bedum-Drenthina op het programma, terwijl achtervolger Noordscheschut het moet opnemen tegen Gorecht.

SVBO de sterkste in Stadskanaal

STADSKANAAL -  Het zaterdagteam van SVBO wist zaterdagmiddag op Sportpark Julianastraat in Stadskanaal tegenstander SJS de wil op te leggen. Volgens SVBO-trainer Jan Moes werd het verschil in deze wedstrijd al in de eerste 20 minuten gelegd. ,,En dat met Niels Wessels in een hoofdrol want hij scoorde in de 14e minuut de 0-1 en vier minuten later prikte hij de bal voor de 0-2 langs de SJS-doelman. Daarna werd het meer een gelijk opgaande wedstrijd.” In de tweede helft probeerde SJS het nog wel, maar werden amper gevaarlijk. Na dat Nick Duursma vlak voor het einde de 0-3 kon scoren, was de wedstrijd beslist. SVBO kan met nog één wedstrijd te gaan tegen VAKO, dat al gedoemd is om zich via de herkansingsronde te handhaven, vrijuit spelen.

Schoonebeek gedegradeerd

NIEUW-SCHOONEBEEK - Afgelopen zondag heeft Schoonebeek tegen Sweel gespeeld. Schoonebeek moest winnen om niet officieel te degraderen, Sweel is nog in strijd voor een periode. Trainer Abel moest weer behoorlijk puzzelen om elf namen op het wedstrijdformulier te krijgen, en tot overmaat van ramp vielen ’s morgens Twan Steffens en in de warming up Niek Huser en Stijn Schepers nog geblesseerd af. Na een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waarin Sweel wel de bovenliggende partij was, won Sweel met 0-1 waardoor Schoonebeek gedegradeerd is. 

DZOH rekent laat af met Velocitas 1897

EMMEN - In de 1e klasse J speelde DZOH op eigen veld tegen Velocitas 1897. Twee ploegen die elkaar op de ranglijst weinig ontlopen waardoor de wedstrijd pas laat werd beslist door DZOH: 1-0. Voor de thee was de wedstrijd redelijk in evenwicht, maar DZOH maakte halverwege de 2e helft het verschil dankzij een treffer van Quinten Schoo. Het offensief van de Groningers daarna overleefde DZOH zonder kleerscheuren. Daarmee boekte de thuisploeg een verdiende zege in de strijd om de vierde plaats te behouden waarmee DZOH dan de nacompetitie kan halen. Eenvoudig wordt dat niet, want de komende tegenstander is koploper HZVV en dan volgt nog WVV. Met een punt minder ligt SVBO wel op de loer om de vierde plaats over te nemen.