Reinier de Boer weet de GRC-doelman te passeren. Foto: Bennie Wolbers.
Reinier de Boer weet de GRC-doelman te passeren. Foto: Bennie Wolbers.

Handhaving voor SVBO na overwinning op GRC (3-1)

Sport

BARGER-OOSTERVELD – In de 1e klasse J had SVBO nog een puntje nodig om verzekerd te zijn van nog een jaar 1e klasse.

En dat is gelukt. De mannen van trainer Peter Timmer wisten na een 1-0 ruststand met 3-1 van GRC Groningen te winnen. Gemakkelijk ging het niet, was de analyse van de SVBO-trainer. ,,De warmte en een gretige tegenstander die vocht voor een laatste kans, waren ingrediënten voor een moeilijke middag voor ons. Na een half uur kregen de Groningers een strafschop, maar die werd ver naast geschoten. Uit de aanval daarop maakte Reinier de Boer op aangeven van Ronald Gerdes de 1-0 en dat werd ook de ruststand.”

Met een zweef

Na de rust maakte Reinier de Boer in de 56e minuut de 2-0 nadat de opspringend GRC-doelman de bal uit zijn handen liet vallen en De Boer de bal in het doel kon werken. Vijf minuten stond het ook al 3-0. Reinier de Boer kopte de bal met een zweef binnen na een haarzuiver pass over alles en iedereen heen van linkerspits Ronald Gerdes. Daarna zakte het wat in en maakte Richard Speelman in de slotfase nog de 3-1. SVBO is nu met een 5e plaats verzekerd van weer een jaar 1e klasse.
Zaterdag speelt SVBO uit tegen PKC ‘83 dat nog twee wedstrijden moet spelen en nog niet zeker is van handhaving. Voor de ploeg uit Barger-Oosterveld staat er dus niets meer op het spel. SVBO-trainer Peter Timmer: ‘’Het was een rommelige wedstrijd waarin het niet tegen zat toen GRC een strafschop verzuimde te benutten, maar de overwinning is verdiend.’’