Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter ruimte. Foto: Bennie Wolbers.
Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter ruimte. Foto: Bennie Wolbers.

Duel tussen Boys uit Weiteveen en Zwartemeer eindigt in remise

Sport

WEITEVEEN – De wedstrijd in de zondag 4e klasse D tussen de Boys uit Weiteveen en Zwartemeer is zondag in een 1-1 gelijkspel geëindigd. 

Weiteveense Boys begon voortvarend aan de wedstrijd, want binnen vijf minuten kreeg het een aantal goede kansen om te scoren, maar het vizier van de spitsen bij de thuisclub stond niet op scherp. Daarentegen wel bij de Boys uit Zwartemeer, want in de 5e minuut stond er 0-1 op het scorebord na een treffer van René van Elteren. De Weiteveners, die de punten gezien de stand op de ranglijst goed kunnen gebruiken, gingen daarna op jacht naar de gelijkmaker. Die viel een kwartier later en het was Tristen Wesseling die de bal tegen het net plaatste: 1-1 

Op en neer

Daarna golfde het spel steeds op en neer en gebeurde er niet echt veel meer zodat de spelers met deze 1-1 aan de thee gingen.
In de tweede helft zagen de toeschouwers een beetje hetzelfde spelbeeld. Dan waren de Weiteveners de bovenliggende partij en dan waren het weer de Zwartemeerders die vooral aanvallend snel de weg naar voren zochten. Maar in deze wedstrijd wisten beide doelmannen door goed keeperswerk verdere treffers te voorkomen en bleef het uiteindelijk bij een 1-1 eindstand.
Weiteveense Boys staat nu op de 10e plek met 15 punten uit 16 wedstrijden. En dat is juist de plaats waar je niet wilt staan aan het eind van de competitie. Dat is 7 punten achter het op de veiligste 8e plaats staande Gasselternijveen, maar wel met drie wedstrijden minder gespeeld.

Inhalen

Aanstaande donderdag beginnen de Weiteveners met inhalen. De ploeg start met een thuiswedstrijd tegen SPW, aanvang 19.45 uur.