De vreugde was na afloop groot in de kleedkamer van SVBO. Foto: Bennie Wolbers.
De vreugde was na afloop groot in de kleedkamer van SVBO. Foto: Bennie Wolbers. Picasa

Voetballers SVBO in eigen huis de baas over DZOH (1-0)

Sport

BARGER-OOSTERVELD - In de strijd om nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen, heeft SVBO zaterdagavond uitstekende zaken gedaan door de Emmer stadsderby tegen DZOH met 1-0 te winnen.

De ploeg klom hierdoor op naar de veilige achtste plek in de 1e klasse J met drie punten meer dan WKE ‘16 dat nu op een nacompetitieplaats staat. DZOH staat vijfde.
De wedstrijd begon aftastend waarbij beide ploegen weinig risico’s namen. De eerste kans kreeg SVBO via Davy Wessels die na een vrije bal van ruim zestien meter met een volley uithaalde. De redding van DZOH-doelman Diederik Bangma was daarna nog beter, want met een katachtige reflex plaatste de doelman de bal naast het doel. Na een half uur spelen verzuimde Farid Boughaleb een voorzet langs SVBO-doelman Lennon Ebeltjes te koppen. Na de 0-0 ruststand begon de tweede helft net als de eerste helft met een kans voor Davy Wessels, maar vloog een voorzet van DZOH bijna in eigen doel, maar Ebeltjes kon de bal ternauwernood keren. De ongeveer 800 toeschouwers konden meer van het fijne weer genieten dan van de wedstrijd.

Ook in het tweede deel van de wedstrijd had DZOH een overwicht. Juist toen iedereen dacht dat het duel in 0-0 zou eindigen sloeg SVBO keihard toe. De pas 17-jarige invaller Joep ten Napel gaf een prachtige steekbal op Quentin Brands, die de 1-0 koelbloedig langs Bangma schoot. De laatste acht minuten bleef SVBO eenvoudig overeind. Eindstand 1-0 en SVBO is weer een stapje dichterbij een langer verblijf in de 1e klasse.