Afbeelding

FC Emmen zegt formeel contracten op

Sport

EMMEN - FC Emmen heeft, zoals elk seizoen, eind maart formeel de contracten van een aantal spelers opgezegd.

Door een formele opzegging te sturen naar de speler, wordt zijn aflopende contract niet automatisch verlengd onder dezelfde voorwaarden. Ook is dit het moment waarop opties wel of niet worden gelicht. De volgende spelers staan volgend seizoen nog onder contract: Chardi Landu, Faris Hammouti (2026), Jan Hoekstra (2026), Joey Konings, Julius Dirksen, Mike te Wierik en Robin Schouten. Patrick Brouwer, Vicente Besuijen en Bradly van Hoeven worden tot deze zomer gehuurd.
Ben Scholte, Dennis Vos, Desley Ubbink, Eric Oelschlägel, Jeff Hardeveld, Jorrit Smeets, Kyan van Dorp, Lorenzo Burnet, Lucas Bernadou, Maarten Pouwels, Maikel Kieftenbeld, Michaël Heylen en Piotr Parzyszek hebben een formele opzegging ontvangen. Hun opties worden dus niet gelicht, maar dat betekent niet dat ze moeten vertrekken. De club gaat met deze spelers in gesprek over een nieuwe verbintenis, maar onder andere voorwaarden.
De technische staf blijft grotendeels intact, maar assistent-trainer Marc Hegeman zal volgend seizoen teruggaan naar de jeugdopleiding. Hegeman: ,,Ik vond het een mooie ervaring om bij het eerste elftal aan te sluiten, waar ik prettig heb samengewerkt met de andere stafleden. Maar ik wil naast het voetbal ook weer meer tijd besteden aan mijn eigen schildersbedrijf. Dat kan in combinatie met de jeugdopleiding wel, maar bij de eerste selectie niet.”