Afbeelding

Voetbaloverzicht De Zuidenvelder

Sport

Weiteveense Boys wint van Protos

STEENWIJKSMOER - In de zondag 4e klasse D heeft Weiteveense Boys de uitwedstrijd tegen Protos met 2-1 weten te winnen.  De eerste 20 minuten was Protos de bovenliggende partij en kwam het in 11e minuut op voorsprong via een strafschop. ,,Daarna kwamen wij beter in de wedstrijd’’, zegt Weiteveense Boys-trainer Andre Steenhuis. ,,Op slag van rust kwamen wij op 1-1 door vrije bal van Thom Scheper. In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij en kwam we vlak na rust op 2-1 door wederom Thom Scheper. Daarna hebben wij mogelijkheden gehad om de score uit te breiden, maar de nauwkeurigheid ontbrak. Wij stonden de laatste 5 minuten nog onder druk toenj Protos alles of niets ging spelen.’’

Dertiende overwinning op rij voor Bargeres

NIEUW-WEERDINGE  - In de zaterdag 5e klasse F heeft koploper Bargeres ook geen moeite gehad met NWVV. In Nieuw-Weerdinge werd het na een 0-2 ruststand uiteindelijk 0-6. Rob de Graaf opende de score halverwege de eerste helft en Yorick Zweerink maakte de 0-2. Na de thee scoorden achtereenvolgend Casper Dorgelo, Jelmer ten Cate, Tim Kocks en Yorick Zweerink, die zijn 29e van dit seizoen maakte.  

CEC wint uit bij Westerlee

WESTERLEE - CEC, de nummer 2 in de zaterdag 5e klasse F,  heeft de uitwedstrijd tegen Westerlee gewonnen. Na een 0-1 ruststand door een doelpunt van Dani Jansen werd het in de tweede helft uiteindelijk door twee keer Maurice Kampman 0-3. CEC-trainer Reinier Pruim: ,,Westerlee wilde totaal niet voetballen. Zij bleven op eigen helft en gokten op de counter. Wij kwamen er niet doorheen en alles werd er aan gedaan om ons het voetbal onmogelijk te maken. Uiteindelijk win je met 0 3 wat veel meer had kunnen zijn, maar de drie punten zijn binnen en daar gaat het om.’’

Nipte zege van Roswinkel

BARGER-COMPASCUUM - In de zondag 5e klasse D heeft Roswinkel de uitwedstrijd tegen SVBC nipt met 1-0 gewonnen. De overwinning werd uiteindelijk voor de poorten van de hel weggesleept, volgens Roswinkel-trainer Johan Piening. ,,Wij kwamen na 10 minuten op voorsprong door een snelle aanval of rechts. Lars Stap gaf een strakke voorzet en het was Roemer Hollander die op de goede plaats stond en de SVBC-keeper tegendraads wist te verschalken.” In de eerste helft was SVBC een beetje machteloos, maar in de tweede helft wist Roswinkel dankzij ijzersterk verdedigen en goed keeperswerk van Ricardo Prins de nul te houden. SVBC zette wel veel druk, maar wist de achterstand niet weg te werken.

SC Erica verliest

ERICA - In de zondag 2e klasse H liep Sc Erica, onder leiding van interim-hoofdtrainer Anco Jongsma, tegen een nipte 1-0 nederlaag op tegen koploper Bon Boys. De ploeg staat nu elfde met 11 punten uit 16 duels. Zondag speelt Erica uit tegen Steenwijkerwold.

Nederlaag voor FC Klazienaveen

ZWARTSLUIS - In de zaterdag 3e klasse D is FC Klazienaveen tegen een geflatteerde 4-2 nederlaag op gelopen. De start was voor DESZ dat te veel ruimte kreeg en FC Klazienaveen na 25 minuten op een 2-0 achterstand zette. ,,Wij speelden te snel de lange bal waardoor wij in de problemen kwamen’’, zegt FC Klazienaveen-trainer Michel Kerkdijk. ,,De laatste 20 minuten voor de thee waren voor ons en kregen we kansen. Vanuit een prachtige pass van Roy Sibon maakte Patrick Bloemberg de aansluitingstreffer. Na rust waren we dominant en kregen we een strafschop. Jesse Habings wist deze niet te benutten en DESZ scoorde via een snelle omschakeling de 3-1. We bleven daarna aanvallen en vanuit een pass van Stefan Bernsen scoorde Patrick Bloemberg de 3-2. Een eigen doelpunt zorgde echter voor 4-2.’’

Boys op schot

BUINEN - In de zondag 4e klasse D heeft Zwartemeerse Boys de uitwedstrijd tegen Buinen simpel met 6-1 weten te winnen. De mannen van Mario Kiers kwam al na enkele minuten op een 1-0 voorsprong via Rik Louwes en na bijna een half uur spelen was het Robbin Harms die het overwicht van de Boys met een doelpunt bekroonde. 0-2. Toch wist Buinen nog even tegen te stribbelen met een doelpunt van Marc Haandrikman, maar Daimy Ten Velde zorgde even later voor de 1-3. Na een uur spelen was het Ian Kieviet die de 1-4 liet aantekenen. Daarmee was het verzet van Buinen gebroken en konden Hidde Walda en Daimy Ten Velde elk met een treffer voor een 1-6 eindstand zorgen.

DZOH wint derby tegen WKE ‘16 (1-2)

EMMEN - In de 1e klasse J heeft DZOH de derby tegen WKE ‘16 gewonnen met 2-1 door twee treffers van Joël Zweerink. DZOH was in de beginfase via Joël Zweerink en Aron Timmerman al dichtbij de 0-1, maar doelman Wim Kok stond op de goede plek. Veel kansen kreeg WKE ‘16 niet, ook al zag Djairo Fik zijn kopbal in de handen van Diederik Bangma verdwijnen. DZOH was de betere ploeg en kwam na tien minuten op voorsprong. Na een voorzet van Max Heijnen werd de bal door Joël Zweerink binnen gewerkt. 0-1, maar vijf minuten voor rust werd een lange bal van achteruit door de defensie van DZOH niet goed ingeschat en Fik schoot de bal langs Bangma. In de tweede helft was Zweerink wederom succesvol.