Afbeelding

Voetbaloverzicht De Zuidenvelder

Sport

Boys winnen van hekkensluiter

ZWARTEMEER - In de zondag 4e klasse D heeft Zwartemeerse Boys een simpele overwinning geboekt op rodelantaarndrager KSC. Na een 2-1 ruststand werd de wedstrijd met 4-1 gewonnen. Verrassend was aanvankelijk wel dat KSC, dat tot nu toe alle wedstrijden nog heeft verloren, op voorsprong kwam. De Boys waren vanaf het begin de bovenliggende partij en wisten even voor rust via Marnix Potze op 1-1 te komen en vlak daarop bepaalde Demy ten Velde de ruststand op 2-1. In de eerste helft speelden de Boys met een te laag tempo in de opbouw waardoor KSC nog kon meekomen. Vlak na de thee was het Ian Kieviet die voor een 3-1 voorsprong zorgde en met zijn tweede treffer vlak voor tijd de eindstand op 4-1 bepaalde.

SVBC moet De Treffers ‘16 de winst laten

TWEEDE EXLOERMOND - In de zondag 5e klasse F heeft SVBC op vrijdagavond de uitwedstrijd tegen de Treffers ‘16 gespeeld en deze doelpuntrijke wedstrijd eindigde in een 5-4 overwinning voor de thuisclub. SVBC-trainer Henk Hoogenbirk: ,,Het was een hele bijzondere wedstrijd waarin wij op een 1-0 achterstand kwamen, maar nog voor de thee op gelijke hoogte stonden via een treffer van Tim Funke. In de tweede helft kwamen wij opnieuw snel met 2-1 achter.’’
SVBC wist daarna via Jorn Ahlers en Davey Geerts de stand om te zetten in een 4-2 voorsprong en men liet de 5-2 liggen door een strafschop te missen. Daarna sloeg De Treffers ‘16 in laatste kwartier drie keer keihard toe waarvan twee keer uit vrije trap. 5-2. SVBC ging toen alles of niets spelen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met nog twee treffers van Jorn Ahlers en Tim Funke. De wedstrijd eindigde daardoor in 5-4.

EHS ‘85 speelt voor het eerst gelijk

EMMEN - In de zondag 3e klasse B moest EHS’85 genoegen nemen met een 4-4 gelijkspel tegen Actief. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Na 24 minuten stond het 3-0 voor EHS ‘85 door doelpunten van Patrick Eberhard en twee keer Henk Teuben. Met de rust stond het 3-2. Nadat Actief op 3-3 was gekomen, toonde EHS’85 veerkracht. Het was weer snel raak via Patrick Eberhard (4-3) en daarna ging het over en weer met veel overtredinge, maar toch viel nog de gelijkmaker voor Actief. De 4-4 eindstand was een terechte uitslag. Donderdag gaan de Schanskers op bezoek bij Muntendam. Zondag wacht koploper Peize.

12e overwinning voor Bargeres

EMMEN - In de zaterdag 5e klasse wist Bargeres ook de 12e wedstrijd van dit seizoen te winnen. Nu werd BATO het slachtoffer van de dadendrang van de Emmenaren. Yorick Zweerink scoorde binnen het half uur twee keer. De eerste uit een strafschop na een overtreding op Jorrit Visser, de tweede knikte hij binnen uit een corner. Daarna scoorde Rob van de Graaf uit een prachtige aanval de 3-0. Op slag van rust kreeg Bargeres wederom een penalty na een handsbal en ook nu maakte Yorick Zweerink vanaf de stip geen fout: 4-0. Na de rust werd Casper Dorgelo binnen twee minuten weggestuurd en scoorde beheerst de 5-0. BATO wist via een vrije trap de bal in één keer binnen te schieten, maar Bargeres reageerden daar goed op via Casper Dorgelo door gelijk de 6-1 te maken en dat werd ook de eindstand.

Klazienaveen gaat op eigen veld onderuit

KLAZIENAVEEN - FC Ommen heeft zaterdagmiddag van FC Klazienaveen gewonnen. Op sportpark De Planeet wist FC Ommen een eenvoudige 3-0 zege te behalen. Vanaf het begin had de thuisclub niet te klagen dat de bal enkele keren slechts het aluminium raakten. Vlak voor de thee was het wel raak, want na een voorzet vanaf rechts was het Roy Sibon die met een flinke pegel zijn eigen doelman verraste: 0-1. Halverwege de helft kon Milan Pierik ongehinderd door de verdediging van FC Klazienaveen glippen en de 0-2 scoren. In de slotminuut bepaalde Floris Mensinga de eindstand op 0-3.

SVBO laat de punten in Groningen liggen

GRONINGEN - SVBO heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Velocitas 1897 met 2-0 verloren. In de eerste helft kregen beide ploegen kansen, maar in de 17e minuut was het Thomas Bats die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette en dat werd ook de ruststand. In de tweede helft probeerde SVBO wel de gelijkmaker te vinden, maar dat lukte niet. Helemaal niet meer nadat de thuisclub na een uur spelen ook nog een strafschop kreeg wegens handsbal en Thomas Bats deze keurig binnenschoot. Eindstand 2-0. Komende zondag ontvangt SVBO het op de vierde plaats staande WVV. De ploeg uit Barger-Oosterveld staat zelf tiende met elf punten minder dan de Winschoters.

Teleurstellende nederlaag voor DZOH

EMMEN  - In de1e klasse J heeft DZOH op eigen veld niet van PKC ‘83 weten te winnen. Na een gelijk opgaande eerste helft kwamen de Groningers vlak voor de thee op 0-1 en wisten ze in de tweede helft nog twee keer te scoren. Eindstand 3-0. Gezien het spelbeeld van de laatste weken bij DZOH een teleurstellende uitslag. DZOH staat nog tweede in de 1e Klasse J maar heeft nu vier punten achterstand op koploper Oranje-Nassau en nog een punt voorsprong op nummer drie HZVV. Volgende week zaterdag speelt DZOH uit tegen WKE ‘16.

Brilstand bij Oranje Zwart - Schoonebeek 

WANNEPERVEEN - Na de redelijk goede wedstrijd vorige week tegen Sleen, mocht Schoonebeek in de 3e klasse C zondag afreizen naar Wanneperveen en de wedstrijd tegen Oranje Zwart eindigde zoals die was begonnen met 0-0. Vanaf het begin probeerde Schoonebeek het spel te maken, maar de nauwkeurigheid ontbrak om gevaarlijk te worden. Oranje Zwart loerde geduldig op een counter. Het spel werd in de eerste helft steeds slechter en daarbij een scheidsrechter die zich moeiteloos aanpaste aan het niveau, leverde een hoop frustratie in en om het veld op. Diep in blessuretijd was er nog een grote kans voor Schoonebeek. Niek Huser werd door zijn directe tegenstander Dennis Blokzijl onderuitgehaald en Twan Steffens, die de bal op pikte, werd ook onderuit gehaald.  De vrije bal werd door Jordy Bosch rakelings over geschoten.