Theo Fuhler krijgt bloemen van Pascal Schrik (foto Bennie Wolbers).
Theo Fuhler krijgt bloemen van Pascal Schrik (foto Bennie Wolbers).

Nederlands Kampioenen Theo Fuhler en Damiën Davenschot gehuldigd

Sport

EMMEN - Theo Fuhler (55) uit Klazienaveen en Damiën Davenschot (35) uit Emmen zijn deze week officieel gehuldigd door de gemeente Emmen. Wethouder Pascal Schrik zette beide sporters in de bloemen omdat ze Nederlands kampioen zijn geworden in hun tak van sport. 

Theo Fuhler is Nederlands kampioen Run-Bike-Run in Borne. Hij komt uit voor Triathlon Team de Boks Klazienaveen. Damiën Davenschot legde beslag op de nationale titel in het handboogschieten. Hij komt uit voor Dutch Open Archery in Gasselte. 

Beide sporters trainen veel, hebben een enorm doorzettingsvermogen en willen graag winnen. Waar Theo Fuhler al een flink aantal jaren meedraait, is Damiën Davenschot pas in november 2022 begonnen met het handboogschieten. Wethouder Pascal Schrik: ,,Ik ben trots op deze talenten uit onze gemeente. Ondanks het verschil in leeftijd en ervaring zijn ze erg gemotiveerd, gaan ze volledig voor de sport en winnen ze veel prijzen.” 

Theo Fuhler 

Via een collega kwam Theo Fuhler in aanraking met duathlon en thriatlon toen hij 25 jaar was. Daarin worden de sporten zwemmen, fietsen en hardlopen gecombineerd. Na een aantal jaren hield hij het voor gezien om vervolgens op zijn veertigste de sport weer op te pakken. Theo Fuhler heeft meegedaan aan Nederlandse, Europese en wereldkampioenschappen waar hij onder andere goud won. Wat hem aantrekt in de sport? ,,De vrijheid om zelf je trainingen te bepalen en in te plannen. Lekker trainen in de natuur. Daarbij is het altijd zoeken naar een goede balans tussen sport en privé”, aldus Theo Fuhler. 

Damiën Davenschot 

In november 2022 maakte Damiën Davenschot kennis met de sport handboogschieten. Na een training met de ‘Barebow’ was hij meteen enthousiast. Het leidde tot een periode waarop Damiën Davenschot zo’n 50 tot 60 uur per week trainde. Hij heeft inmiddels al veel prijzen behaald. De sport betekent veel voor hem, hij leeft er helemaal van op. Zijn doel is om deel te nemen aan het EK Veld schieten. Zijn droom is om mee te doen aan een toernooi in Amerika. De Emmenaar vertelt over zijn passie voor de sport: ,,Het is een precisiesport, het geeft me een heerlijk gevoel door met de boog zonder hulpmiddelen de pijlen precies daar te krijgen waar ik dat wil. Graag zet ik Barebowschieten verder op de kaart.” 

Damiën Davenschot krijgt de felicitaties van Pascal Schrik (foto Bennie Wolbers).