Uitblinker Jordy Egberts (21) komt boven iedereen uit en kopt de bal in de benedenhoek. Foto: Bennie Wolbers.
Uitblinker Jordy Egberts (21) komt boven iedereen uit en kopt de bal in de benedenhoek. Foto: Bennie Wolbers.

SVBO klimt op de ranglijst na winst op GVAV-Rapiditas

Sport

BARGER OOSTERVELD - SVBO was zondag op schot in de eerste klasse J. De geel-zwarten wisten hun thuiswedstrijd na een 3-0 ruststand met 4-1 van concurrent GVAV-Rapiditas te winnen. 

In de eerste helft kregen beide teams evenveel kansen, maar toch stond het halverwege 3-0. Na iets meer dan een kwartier werd de bal uit een aanval van SVBO door een speler van GVAV in eigen doel gewerkt: 1-0. Tien minuten later was het Ronald Gerdes die een goede aanval afsloot met een treffer: 2-0.
SVBO bleef daarna druk houden en het was GVAV-Rapiditas dat twee keer pech had met een bal op de lat, met een tweede eigen treffer de wedstrijd al voor de thee in het slot zette: 3-0.

Na de thee probeerde GAV-Rapiditas wel iets aan de nadelige stand te doen. De defensie van SVBO moest uiteindelijk tien minuten voor tijd door een doelpunt van  Tom Klooster toch een tegentreffer toestaan. 3-1. Na de 3-1 van de tegenstander bepaalde Jordy Egberts de eindstand op 4-1. Was GAVAV-Rapiditas in de eerste helft wat ongelukkig met ballen op de lat, SVBO sloeg hard toe met vier treffers. De mannen van trainer Peter Timmer wisten vooraf het belang van de wedstrijd en slaagden erin dat ook op het veld tot uitdrukking te brengen.

De dragende spelers bij SVBO waren deze wedstrijd vooral Jordy Egberts, René Wolbers en Dylan Wessels. Door deze overwinning maakte SVBO een sprongetje over GVAV-Rapiditas en WKE ‘16. De ploeg staat nu zevende.

Emmer derby

Zaterdagavond staat om 18.00 uur in De Rietlandenin Emmen voor het eerst een competitiewedstrijd tussen het nog ongeslagen DZOH en SVBO op het programma.