Winnares Corien Wegkamp gaat over de finish (foto Henk Lambers).
Winnares Corien Wegkamp gaat over de finish (foto Henk Lambers).

Kuipers en Wegkamp winnen 25e Oosterbosrun

Sport

KLAZIENAVEEN - De 25e Oosterbosrun is zondag gewonnen door Mark Kuipers uit Emmen. Hij legde de 10 kilometer af in 37,18 minuten. Bij de vrouwen won Corien Wegkamp uit Twist met een tijd van 42,18. 

Bij de 5 kilometer ging de zege naar Thomas van der Wal uit Emmen in 18,36. Bij de dames was Manon Otter uit Wildervank de snelste in 19,50. 

De Oosterbosrun behoort tot een van de oudste hardloopevenementen in de gemeente Emmen. Het evenement werd begin tachtiger jaren van de vorige eeuw georganiseerd door schaatsvereniging Start Klaar in Klazienaveen. De in 1993 opgerichte Loopgroep Klazienaveen nam al snel de organisatie van de Oosterbosrun over en was ook zondag weer verantwoordelijk voor het goede verloop. 

De run door het mystieke Oosterbos is een bijzondere belevenis. Het natuurgebied maakt onderdeel uit van het Geopark De Hondsrug. Juist in deze periode laat de herfst zich met zijn prachtige kleuren van zijn mooiste kant zien. Ook dit keer was dat het geval. Het startschot viel zelfs nog op een moment dat een lichte nevel het Oosterbos vulde.