Concentratie tijdens de bridgestrijd in het Brinkenhoes (foto Jan Derks).
Concentratie tijdens de bridgestrijd in het Brinkenhoes (foto Jan Derks).

Emmer succes tijdens Drents kampioenschap bridge

Sport

EMMEN - In het Brinkenhoes in Emmen is woensdagavond de strijd om het Drents kampioenschap bridge voor paren ontbrand. Er was opvallend veel Emmer succes.

Er werd gespeeld in de Hoofdklasse, Eerste Klasse en Tweede Klasse. De Hoofdklasse is het hoogste niveau in Drenthe, de Tweede Klasse is speciaal voor beginnende spelers. Behalve uit de gemeente Emmen kwamen de deelnemers ook uit Assen, Vries, Rolde. Valthermond en Loon.

De winnaars van de eerste zitting van de drie klassen zijn allemaal in de gemeente Emmen woonachtig. In de Hoofdklasse ging de zege naar Irena Furmanek (Emmen) en Cees de Vries (Klazienaveen) met een score van 69,64 procent. De Eerste Klasse werd gewonnen door Grietje Oosting en Frank Schuermans (beide uit Emmen) met 61,31 procent. In de Tweede Klasse eindigden Eise Jan Dekker en Dirk van der Meer (beide uit Emmen)  bovenaan met 60.83 procent.

Er volgen nog vier woensdagavonden voordat de kampioenen bekend zijn. Woensdagavond 6 maart is de laatste zitting. Het kampioenschap voor viertallen start op woensdagavond 15 november. Deze wedstrijden vinden plaats in Emmen, Gieten en Zuidlaren.