Niels Wessels van SVBO, plaatst de bal na een voorzet van Stan Wolbers precies langs doelman Vos. (foto Bennie Wolbers)
Niels Wessels van SVBO, plaatst de bal na een voorzet van Stan Wolbers precies langs doelman Vos. (foto Bennie Wolbers)

Verrichtingen voetbalclubs De Zuidenvelder

Sport

EMMEN - De voetbalclubs in het verspreidingsgebied van deze krant hebben afgelopen weekend als volgt gepresteerd.

SVBO pakt drie punten tegen VKW
BARGER-OOSTERVELD - In de zaterdag/zondag 1e klasse J was DZOH speelvrij, terwijl SVBO op het eigen sportpark VKW als tegenstander kende. De ploeg uit Westerbork kende tot nu toe net als SVBO een matige start van de competitie. Punten pakken in Barger-Oosterveld zou zeker niet verkeerd zijn, maar daar dacht SVBO toch wel anders over. De mannen van trainer Peter Timmer hadden de wind direct goed in de zeilen, want de wedstrijd was nog maar koud begonnen of Dylan Wessels wist de geelzwarten op een 1-0 voorsprong te zetten. Daarna ontstond er toch een wedstrijd waarin beide ploegen vol aan de bak moesten, maar halverwege stond het nog steeds 1-0. Na de thee was hetzelfde beeld te zien, maar een kwartier voor tijd leek er een beslissing in de maak met een doelpunt van Ronald Gerdes. 2-0 en met nog een kwartier te gaan leek de wedstrijd in het slot te zitten, maar VKW heeft echter altijd nog Anjo Willems en die maakte het in de slotfase even weer spannend door met een boogbal de aansluitingstreffer te maken: 2-1. SVBO hield daarna tot het einde stand en wist daarmee drie belangrijke punten veilig te stellen. Zondag staat er voor SVBO na een aantal jaren om 14.00 uur weer de stadsderby tegen WKE ‘16 op de rol.

Geen winst voor WKE ‘16 in Groningen
GRONINGEN – Voor WKE was er deze zondagmiddag op sportpark Kardinge in Groningen geen eer te behalen tegen middenmoter GVAV Rapiditas. De eerste helft van een wedstrijd die aanvankelijk wel gelijk op ging eindigde voor WKE ‘16 teleurstellend. Bij een 0-0 stand in de 40e minuut kreeg Mohammed Kaddouri een rode kaart wegens het onderuithalen van een door gebroken speler. De thuisclub maakte van de overtal situatie direct goed gebruik door twee doelpunten van Jonathan van Dorsen vlak voor de thee. WKE ‘16 begon ondanks de ondertal situatie voortvarend aan de tweede helft en was het Lorenzo Brink die via een vrije bal de aansluitingstreffer scoorde: 2-1. Tien minuten later stonden de Emmenaren zelf weer op gelijke hoogte via Djairo Fik: 2-2. De wilskracht bij WKE ‘16 leek zijn beloning te krijgen, maar in de laatste minuut was het Youri ter Arkel die alsnog het vonnis over de Emmenaren velde door de 3-2 binnen te schieten. Een bitter nederlaag voor de Emmenaren die op plaats 11 blijven staan met 1 punt minder dan SVBO dat komende zondag vanaf 14.00 uur op sportpark Grote Geert de tegenstander zal zijn.

Zaterdag 2e klasse J

Drenthina kan niet winnen in Groningen
KOLLUM – Na de 1-0 winst op Hoogeveen kon Drenthina er zaterdag geen goed gevolg aan geven, want het liep in en tegen Kollum tegen een 3-2 nederlaag op. De thuisclub sloeg vooral in het eerste kwartier toe met twee doelpunten binnen vijf minuten. Toch probeerde Drenthina tegenstand te bieden en dat werd vlak voor de thee beloond met de aansluitingstreffer van Jan Jaap Wever: 2-1. In de tweede helft ging Drenthina voor meer, maar het was Olke de Wit, die vijf minuten voor tijd de wedstrijd op slot wist te zetten. Toch wist Drenthina via Roland Koops in de slotfase nog weer aansluiting te vinden met een treffer, maar het bleef uiteindelijk bij 3-2 . Met deze eindstand stonden de Emmenaren uiteindelijk met lege handen. Zaterdag kan en moet Drenthina op sportpark De Oude Ros proberen het lager geplaatste Groningen zonder punten huiswaarts te sturen.

Zaterdag 3e klasse D

Opnieuw nederlaag voor FC Klazienaveen
ELIM – In de zaterdag 3e klasse D liep FC Klazienaveen tegen haar vierde nederlaag op rij aan. Deze keer werd in en tegen Elim met 5-2 verloren. FC Klazienaveen leek goed van start te gaan, want Jesse Habing zorgde in de 17e minuut in de eerste helft voor een 0-1 voorsprong. Een kwartier later was het Peter Kroezen, die voor Elim de stand weer gelijk trok en de 1-1 snel werd gevolgd door de 2-1 via een treffer van Daimen Diphoorn. Met deze voorsprong voor Elim gingen de spelers aan de thee. Vol goede moed kwamen de Klazienaveners weer het veld in en rond het uur spelen was het Stef Jagt die stand weer gelijk trok: 2-2. Helaas wisten de mannen van trainer Michel Kerkdijk die lijn niet door te trekken. Met nog een klein kwartier te spelen zorgde Youri Benjamins voor de 3-2 en daarmee kreeg FC Klazienaveen opnieuw een domper te verwerken. Elim wist de wedstrijd de wedstrijd in de slotfase nog af te sluiten met nog twee treffers van Daniel Benjamins en Robin Smit (5-2). FC Klazienaveen staat na vier wedstrijden puntloos onderaan. Zaterdag speelt FC Klazienaveen op sportpark de Planeet tegen middenmoter SC Rouveen, aanvang 15.00 uur.

Zaterdag 4e Klasse F
 

SVBO zat stuurt koploper Hollandscheveld met 5-3 het bos in
BARGER-OOSTERVELD – In de zaterdag 4e klasse F wist het lager geplaatste SVBO voor een flinke verrassing te zorgen door koploper Hollandscheveld met een 5-3 nederlaag van de troon te stoten. Borger en SJS, de naaste concurrenten van de koploper wisten wel hun wedstrijd te winnen. De mannen van trainer Jan Moes legden in de eerste helft de basis voor de overwinning met een 3-0 ruststand. Niels Wessels opende de score in de 15e minuut na een goede voorzet en in de 37e minuut was het Stan Wolbers die de bal uit een voorzet van Niels Wessels tegen het net plaatste: 2-0. Vijf minuten later kreeg SVBO een strafschop doordat hij volgens de scheidsrechter door de doelman werd neergelegd. Niels Wessels maakte vanaf de stip geen fout en zorgde voor een 3-0 ruststand. Na de thee wilde de koploper zich nog niet bij een nederlaag neerleggen en kreeg de eerste kans, Maar SVBO kwam na een foutje van de Elim doelman via Stan Wolbers op 4-0. Daarna kwam Elim weer terug via een vrije bal van Danny Mol (4-1) en Luuk van Eck (4-2) wist vlak voor tijd de spanning weer terug te brengen. SVBO kende het gevaar en schakelde nog even weer bij en kwam via Stan Wolbers op 5-2 die een afvallende bal oppikte. Daarna bood de SVBO-defensie Jan Hagen de mogelijkheid om nog een keer voor Hollandscheveld te scoren (5-3) en dat werd ook de eindstand. Zaterdag moet SVBO naar het op de vierde plaats staande SCN.


Bargeres nog zonder puntverlies
EMMEN - De Emmer derby in de zaterdag 4e klasse F tussen Sc Angelslo en Bargeres is in een 4-1 overwinning geëindigd voor koploper Bargeres. De mannen van trainer Geert Aalderink, zijn nog zonder puntverlies en hadden ook nog geen tegentreffer. De formatie van trainer Geert Aalderink sloeg vooral in het laatste kwartier van de eerste helft keihard toe. Yorick Zweerink had na ruim een kwartier de score al geopend voor de koploper. Sc Angelslo probeerde het wel, maar wist geen opening te vinden in een beter voetballend Bargeres. Helemaal niet meer nadat een kwartier voor tijd Sc Angelslo in een ondertal kwam. Na een rode kaart voor Maurice van der Vuurst sloeg Bargeres snel en keihard toe. Het werd 0-2 door opnieuw Yorick Zweerink en Rob de Graaf mocht enkele minuten later de 0-3 binnen tikken. Nog voor de thee stond het ook al 0-4 door de derde treffer van Yorick Zweerink. Na de thee ging Bargeres een tandje lager spelen en mocht Sc Angelslo aanvallen, maar scoren wist het niet via een uitgespeelde aanval. Een strafschop tien minuten voor tijd werd door Jeffrey Koster keurig binnengeschoten. Hij bepaalde de eindstand op 1-4. Bargeres kreeg wel de eerste tegentreffer, maar vertrok wel met drie punten en blijft koploper met 15 punten uit 5 wedstrijden terwijl Sc Angelslo op negen punten blijft staan. Zaterdag speelt Bargeres thuis tegen Wagenborger Boys en Sc Angelslo moet op bezoek bij VVS Oostwold die de uitwedstrijd tegen NWVV zag afgelast wegens de slechte gesteldheid van het veld in Nieuw-Weerdinge.

CEC blijft in het spoor van Bargeres
MUSSELKANAAL – In de zaterdag 5e klasse F wist CEC ook in de vijfde competitiewedstrijd de volle drie punten veilig te stellen. Zaterdagmiddag werd SETA op het sportpark in Musselkanaal op een 5-1 nederlaag getrakteerd. Na ruim een kwartier spelen was het Sander de Graaf die de score opende voor de ploeg uit Emmer-Compascuum, maar een kwartier stond het via Jos de Boer weer gelijk: 1-1. Nog voor de thee wist CEC opnieuw een voorsprong te nemen via Mike Grummel (1-2) en dat werd ook de ruststand. Na de thee controleerde CEC de wedstrijd en rond de 78e minuut was het Maurice Kampman die met zijn doelpunt de wedstrijd al een beetje in slot zette: 1-3. Vijf minuten later boorde Dani Jansen alle hoop van de thuisclub op misschien nog een punt helemaal in de grond door de 1-4 te scoren. In de slotfase werd het ook nog 1-5 door een eigen doelpunt van SETA. Met 15 punten uit 5 wedstrijd staat CEC gelijk in punten met Bargeres dat echter een iets beter doelsaldo heeft. Zaterdag speelt CEC op sportpark De Runde tegen BATO dat op een derde plaats staat met een achterstand van 6 punten.

In deze 5e klasse F werd de wedstrijd NWVV – VV Oostwold afgelast wegens de slechte gesteldheid van het veld in Nieuw-Weerdinge

Zondag 2e klasse H

SV Twedo de sterkste in en tegen Emmeloord
EMMELOORD – In de zondag 2e klasse H wist SV Twedo in Emmeloord na een 0-1 ruststand met 3-1 te winnen. In een gelijk opgaande eerste helft waren er maar weinig kansen. De gasten uit Nieuw Amsterdam-Veenoord hadden een licht optisch veldoverwicht en iets meer balbezit dan SC Emmeloord, maar beide teams hielden elkaar goed in evenwicht. Tot de 30e minuut waren er weinig hoogtepunten en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. De thuisploeg probeerde wel het initiatief naar zich toe te trekken, maar het speelde slordig en onzuiver ondanks de strijd en inzet. Halverwege de eerste helft werd er op randje zestien een overtreding op Lars Sipma gemaakt, maar de vrije trap leverde niets op. In de 32e minuut plaatste SC Emmeloord een snelle counter maar Jelle Zaal schoot de bal rakelings voorlangs. Aan de andere kant was het wel meteen raak toen in de 34e minuut Jurben Visser over de linkerflank iedereen te snel af was en zijn strakke voorzet van dichtbij door Dion Klaassen werd binnen getikt (0-1) en dat werd ook de ruststand. Na de hervatting scoorde SV Twedo in de 53e minuut na een razendsnelle counter de 0-2 via topscorer Bram Vuuregge. In de 66e minuut viel nog wel de aansluitingstreffer toen Jelle Zaal vanaf grote afstand met een verwoestende uithaalde en de1-2 scoorde. In de 86e minuut viel de definitieve beslissing toen Jurben Visser met een bekeken afstandsschot de eindstand op 1-3 bepaalde. Zondag speelt SV Twedo op sportpark Veenoord tegen Suryoye-Mediterraneo FC

Zondag 2e Klasse I

HOVC pakt eerste punten met een overwinning
SELLINGEN – In de zondag 2e klasse I wist HOVC in en tegen Sellingen met een 3-1 overwinning de volle punten mee naar huis te nemen. De mannen uit Odoorn, Exloo en Valthe wisten halverwege de eerste helft op voorsprong te komen via een treffer van Ruben Meerkerk: 0-1. Middenmoter Sellingen probeerde daarna iets aan de achterstand te doen en dat resulteerde nog voor de thee in een doelpunt van Ian De Vrieze. 1-1. Na de thee ging HOVC er weer tegenaan, want gezien de drie nederlagen tot nu was een overwinning meer dan welkom. In de 52e minuut was het Frank Fokke die HOVC op een 2-1 voorsprong wist te zetten. Enkele minuten later zat de wedstrijd in slot door een treffer van Gerben Beek. 1-3 en de zo gewenste overwinning is eindelijk een feit. Hopelijk voor HOVC krijgt deze overwinning volgenden week een vervolg in de volgende thuiswedstrijd tegen Forward GSAVV. 

Zondag 3e klasse D

Schoonebeek glijdt onderuit tegen Dwingeloo

DWINGELOO – In de zondag 3e klasse D verloor Schoonebeek met 2-1 in en van Dwingeloo die in de 37e minuut kreeg Dwingeloo hulp van Schoonebeek. Tim Slomp speelde te kort terug terwijl Kaj Boert ertussen zat en die de bal op de paal schoot en de afvallende bal door Fabian Bosker werd binnen getikt: 1-0. In de 61e minuut werd de doorgebroken Nemo de Vries door Jeffrey Berens op de hakken gelopen en scheidsrechter Li toonde Berens de rode kaart. Met een man minder verloor Schoonebeek de grip op de wedstrijd volledig. Via een snelle counter in de 65e minuut legde Max Klijn de bal breed op Nemo de Vries en die lobde van een meter of twintig fraai over doelman Martin Berens. 2-0. Vanaf dat moment ging Schoonebeek alles of niets spelen en door dat Dwingeloo de nodige kansen om de wedstrijd definitief niet benutte bleef Schoonebeek in de wedstrijd. 10 minuten voor tijd kwam Schoonebeek dichterbij nadat Nemo de Vries hands maakte binnen de 16 en Niek Weitering en de strafschop verzilverde. 2-1. Schoonebeek kreeg nog kansen via de invallers Cas Kolmer en Chiel Steffens, maar bleef uiteindelijk met lege handen staan. Volgende week komt middenmoter Beilen op bezoek, dan kan Schoonebeek zich revancheren.


SVV ‘04 geen kans in en tegen Sleen
SLEEN – In deze 3e klasse D was SVV ‘04 niet in staat om een goed gevolg te geven aan de 3-0 overwinning op HODO twee weken geleden. Nu moest het met een 3-0 nederlaag haar meerdere erkennen in Sleen. Voor de thuisclub scoorden Jesmer Warmholts en twee keer Lars Meijer en hierdoor klom Sleen op naar de zesde plaats, terwijl SVV ‘04 op de 13e en laatste plaats blijft staan. Wil SVV 04 toch nog een beetje mee blijven doen zal het  zondag tegen het op de 6e plaats staande VV Sweel wel punten moeten pakken.

Zondag 4e klasse D

Nipte nederlaag voor Zwartemeerse Boys
IJHORST -  In de zondag 4e klasse D werd Weiteveense Boys-USV afgelast en Zwartemeerse Boys liep in IJhorst tegen een nipte 1-0 nederlaag op. Het doelpunt viel halverwege de eerste helft en wat de Boys uit Zwartemeer ook probeerden, het lukte niet om het lager geplaatste IJhorst moeilijk te maken. Het vroege doelpunt van Janick Brakke werd dan ook de winnende treffer. Zwartemeerse Boys had bij winst een flink sprongetje kunnen maken, maar bleef steken op plaats zeven. Zondag kan Zwartemeerse Boys deze misstap misschien weer goed maken in de thuiswedstrijd tegen Gasselternijveen. Het niet spelende Weiteveense Boys gaat zondag op bezoek bij Nieuw-Buinen.

Zondag ee Klasse D

SVBC wint topper tegen GKC

GASSELTE - SVBC heeft de koppositie in de 5e klasse D overgenomen van directe tegenstander GKC. Op sportpark Hoogte der Heide in Gasselte werd het 1-2 voor de ploeg uit Barger-Compascuum. Matchwinner werd Tim Funke, die vlak voor tijd dankbaar profiteerde van een blunder van GKC-doelman Peter de Vries. Na een klein kwartier spelen was het SVBC dat de score opende via Tim Funke die een voorzet van Danny Ahlers binnen werkte. Vlak voor rust was het Duncan Lahuis die zijn ploeg bijna naast SVBC bracht, maar zijn inzet belandde op de lat. In de tweede helft was GKC de betere ploeg, maar er viel het eerste half minuten weinig te beleven. Pas in de slotfase werd het weer spannend, helemaal toen Weishaupt in de 82e minuut het harde werken van zijn team eindelijk beloonde met de 1-1. GKC maakte vanaf dat moment de meeste aanspraak op de overwinning, maar door een blunder van keeper De Vries kon Funke zijn tweede van de middag maken. Van zo’n 25 meter kon hij de bal in een leeg doel werken en bezorgde zo zijn ploeg de koppositie in de vijfde klasse D zondag met 13 punten uit vijf wedstrijden. GKC volgt met 12 punten uit eveneens 5 wedstrijden op de tweede plaats. Zondag speelt SVBC op eigen veld tegen het lager geplaatste VIOS Oosterhesselen.

DVC ‘59 wint nipt van Sp Roswinkel
NIEUW-DORDRECHT – In de zondag 5e klasse D wist DVC ’59 nipt met 1-0 de thuiswedstrijd tegen SP Roswinkel te winnen. Volgens DVC ‘59-trainer Thijs Wieringh was vooral de terugkeer van Jeffrey Mink die een stapje terug deed naar het tweede team. ,,Met Jeffrey weer in de ploeg merkte je dat in deze moeizame wedstrijd tegen Roswinkel de moraal is er weer was om voor de volle punten te gaan. Roswinkel speelde vooral de lange bal die wel voor gevaar zorgden maar achterin bleef het gesloten.’’ In de 70e minuut was het de teruggekeerde Jeffrey Mink die voor de 1-0 overwinning zorgde. Daarmee is DVC ’59 er na drie nederlagen op rij eindelijk in geslaagd om drie punten te pakken.

Duel om de bal bij Sc Angelslo tegen Bargeres. Foto: Bennie Wolbers