Afbeelding

Oosterbosrun in Klazienaveen op 12 november

Sport

KLAZIENAVEEN - Loopgroep Klazienaveen houdt zondag 12 november de Sportboxx Oosterbosrun. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 5 en 10 kilometer.

De start van de Oosterbosrun is om 10.00 uur nabij de Trambrug over het Koning Willem Alexander Kanaal. Voorinschrijving is mogelijk tot zaterdag 11 november 18.00 uur via de website van de Loopgroep Klazienaveen of www.inschrijven.nl. Inschrijven op de dag zelf is niet mogelijk.

De Oosterbosrun is een van de oudste hardloopevenementen in de gemeente Emmen. Het evenement werd begin tachtiger jaren van de vorige eeuw georganiseerd door schaatsvereniging Start Klaar in Klazienaveen. De in 1993 opgerichte Loopgroep Klazienaveen nam al snel de organisatie van de Oosterbosrun over. De Oosterbosrun kent tal van regionale winnaars zoals Liane de Wit, Janien Lubben, Carel Opten, Alwin Heyting, Lisanne Langerijs, Hans Schepers, Alet Lingenaar, Timo van der Weijden, Corien Wegkamp, Richard Moesker en Marjolein van der Kolk.

Hardlopen door het mystieke Oosterbos is volgens de deelnemers van vorige edities een bijzondere belevenis. Het natuurgebied maakt onderdeel uit van het Geopark De Hondsrug. Juist in deze periode laat de herfst zich met zijn prachtige kleuren van zijn mooiste kant zien en ook dat geeft een extra dimensie aan het evenement. Niet uit te sluiten is dat het startschot valt op een moment dat een lichte nevel het Oosterbos vult.