Good-old Patrick Bloemberg van FC Klazienaveen kopt tevergeefs achterover op het doel, terwijl Dani Slip (7) en Jesse Habing (10) de verrichtingen van Bloemberg volgen. (foto Bennie Wolbers)
Good-old Patrick Bloemberg van FC Klazienaveen kopt tevergeefs achterover op het doel, terwijl Dani Slip (7) en Jesse Habing (10) de verrichtingen van Bloemberg volgen. (foto Bennie Wolbers)

Verrichtingen voetbalclubs Zuidenvelder

Sport

EMMEN - De Zuidenvelder-voetbalclubs hebben een inhaal- en bekerweekend achter de rug. Zij presteeren als volgt:

DZOH simpel lang vierdeklasser Havelte

HAVELTE- In de eerste knockoutronde van de noordelijke districtsbeker kwam DZOH moeiteloos een ronde verder. De Emmenaren versloegen Havelte dat in de zondag 4e klasser A op de zevende plaats staat met 5-0. De wedstrijd  was bij rust al beslist. Door een eigen goal en een treffer van Bjorn Jansen stond het halverwege de eerste helft al 0-2. Nog voor de thee zorgden Aron Timmerman en Joel Zweerink met een treffer voor een 4-0 ruststand. Na de pauze bleef DZOH ook de bovenliggende partij, maar schakelde wel een tandje terug. Karel IJzerman bepaalde uiteindelijk na een uur spelen de eindstand op 5-0 voor de nummer twee van de 1e klasse J. Komend weekend is DZOH competitievrij. Daarna speelt het pas op zaterdag 4 november weer thuis tegen GVAV Rapiditas, aanvang 18.00 uur.

SVBO bekert verder via strafschoppen

EMMELOORD - In een boeiende bekerwedstrijd heeft SVBO na een 0-1 ruststand met 2-2 gelijk gespeeld tegen SC Emmeloord. Meteen vanaf de aftrap onderschepte SVBO-aanvaller Ronald Gerdes de bal, maar doelman Nick van Adrichem greep uitstekend in. Even later moest de doelman van SC Emmeloord nog een keer handelend optreden. De gehele eerste helft was SVBO iets sterker en had men een veldoverwicht, maar SC Emmeloord zat er lekker fel bovenop en deed goed mee. In de 30e minuut kwam SVBO fortuinlijk op 0-1 via een eigen treffer van Wiebe Koopman. SVBO kreeg daarna meerdere kansen via Reinier de Boer (2x) en Ronald Gerdes, maar bij rust stond het nog steeds 0-1. Na de rust kreeg SC Emmeloord ook mogelijkheden, maar dat lukte niet direct en SVBO probeerde het initiatief terug te pakken via twee kansen van Dylan Wessels en Reinier de Boer. In de 78e minuut kwam de thuisclub op 1-1 via Lucas Loosman. In de slotfase van de wedstrijd gebeurde er van alles. In de 88e minuut wist Kars Dijkstra met een intikker van dichtbij de 2-1 te scoren. Terwijl de Emmeloorders nog aan het nagenieten waren, was het Ronald Gerdes die vanaf de aftrap met een geplaatst schot de 2-2 gelijkmaker scoorde. Dat was ook direct de eindstand en moesten strafschoppen de beslissing brengen. SC Emmeloord wist de eerste niet te benutten en daarna werden bij SVBO alle strafschoppen raak geschoten. Zondag speelt SVBO thuis tegen VKW, aanvang 14.00 uur.

Drenthina bekert verder na winst op Urk 2

URK - De zaterdag 2e klasser Drenthina plaatste zich zaterdagmiddag via een 4-0 overwinning in en tegen reserve hoofdklasser Urk 2 voor de volgende ronde van de strijd om de districtsbeker. Drenthina ging er vanaf het begin tegen aan, maar moest iets meer dan een half uur geduld hebben voordat de scoren werd geopend. Het was de onverzettelijke Janiek Arends die binnen enkele minuten Drenthina op voorsprong zette. 0-1. Drenthina had de wedstrijd eigenlijk al voor de thee onder controle. Thom Alders wilde het nog even zeker weten en tikte de 0-3 ook nog even binnen in de extra tijd.
Na de thee deden de Emmenaren het een tandje lager, maar Urk 2 was niet in staat om enige weerwoord te geven. Helemaal niet meer toen Maikel Arling al vrij snel voor een 0-4 stand zorgde. Pas in de slotfase van de wedstrijd, toen Drenthina het wel geloofde, wist de thuisclub toch nog een eretreffer te scoren. Eindstand 1-4 en Drenthina kan zich nu weer helemaal richten op de competitie die zaterdag wordt vervolgd met een belangrijke uitwedstrijd tegen Kollum dat twee punten minder heeft. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

FC Klazienaveen uit de beker

KLAZIENAVEEN - Op het kunstgrasveld van sportpark De Planeet wist FC Klazienaveen zich zaterdag niet te plaatsen voor de volgende bekerronde. Na een 1-1 ruststand won FC Assen met 3-2. De Assenaren kwamen rond de 10e minuut op voorsprong via Cüneyt Demircioglu. Roy Sibon wist daarna vrij snel met een prachtige lage schuiver van ongeveer 20 met in de verre hoek de 1-1 te scoren. Vlak voor tijd werd Demircioglu van FC Assens diep gestuurd, maar de ver uit zijn doel gekomen Thyrann Lambers trapte echter over de bal en Demircioglu kon simpel de 1-2 scoren. Wibo Reuvers, assistent-scheidsrechter van FC Klazienaveen, vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Jurre Schepers negeerde dat en wees naar de middenstip. Na een korte woordenwisseling, gaf Reuvers de vlag aan Schepers die daarop de wedstrijd kort staakte. Iets meer dan tien minuten later werd het duel hervat voor nog één minuut in de eerste helft, waarna er meteen werd gewisseld van speelhelft en de tweede helft in gang werd gezet met Klazienaveen-teammanager Willie Hemme als assistent langs de lijn. In de slotfase scoorde Danie Slip vanaf de stip nog wel de 2-2, maar in de extra tijd was het Hesham Al-Udayni die FC Assen die de eindstand op 2-3 bepaalde. Zaterdag moet FC Klazienaveen naar Elim.

SC Angelslo sloopt Oldambtster Boys

EMMEN – Enige weken geleden werd de wedstrijd Sc Angelslo-Oldambtster Boys in de zaterdag 5e klasse F in de 30e minuut gestaakt wegens lichtuitval op spotpark Noord. De stand was op dat moment 3-0 in het voordeel van SC Angelslo door doelpunten van Gezim Luli, Tim Dokter en weer Gezim Luli. Zaterdagmiddag werd de wedstrijd hervat met 30 minuten op de klok en een 3-0 op het scorebord. De mannen van trainer Sander Eising pakten de draad direct weer goed op en wisten via Milan Schrage, Glen Eding, Gezim Luli en Joey de Groot de ruststand op 7-0 te zetten. Na de hervatting scoorde Jeroen de Groot vrij snel de 8-0 en Yoran Reinderink zorgde voor 9-0. Sc Angelslo-trainer Sander Eising zag daarna hoe een zeer matig spelende Oldambtster Boys de handdoek in de ring gooide. Achtereenvolgens Yoran Reinderink, Maurice van der Vuurst en Sebastiaan Kroezen met twee treffers bepaalden de eindstand op 13-0. Sander Eising: ,,Een mooie overwinning op een matige ploeg, maar wij moeten nu snel onze blik richten op koploper Bargeres dat komende zaterdag op sportpark Noord op bezoek komt. Ik heb dan ook weer spelers terug die even rust kregen of last hadden van pijntjes. Het is een echte topper in deze klasse en wij hebben er echt zin in.’’

SVV ‘04 kansloos tegen ONR

SCHOONEBEEK - Het bekeravontuur van zondag 3e klasser SVV ‘04 zit er na zaterdagavond op. Op sportpark De Kampen was 3e klasser ONR uit Roden de beter voetballende ploeg tegen een slordig spelend SVV ‘04, dat na iets meer dan een half uur de eerste tegentreffer moest incasseren. Na knullig balverlies op het middenveld werd de bal diep gespeeld op Jesse Kort die de score opende (0-1) en dat werd uiteindelijk ook de ruststand. Na de hervatting probeerden de mannen van trainer Roeland Kwint nog wel de bakens te verzetten, maar ONR was eigenlijk op het gebied van inzet en snelheid de thuisclub de baas. Jesse Kort drukte uiteindelijk een flinke stempel op de wedstrijd, want na de 0-1 scoorde hij in de 55e minuut de 0-2 en wist hij in de 70e minuut nog een keer de trekker over te halen en de stand naar 0-3 te tillen. Daarmee was het verzet van SVV ‘04 wel gebroken en moest het in de slotfase ook nog toezien hoe Rik de Boer de eindstand op 0-4 bepaalde. ONR bekert nu verder en SVV ‘04 kan zich nu voorbereiden op de komende competitiewedstrijd aanstaande zondag in en tegen middenmoter Sleen. Wil SVV ‘04 uit de zorgen komen, zal men deze wedstrijd zeker punten moeten pakken. De aanvang van dit duel is 14.00 uur. 

Titan maatje te groot voor Ruinen

RUINEN – Derdeklassers Ruinen en Titan gingen alle twee voor een plaats in de volgende ronde van de Noordelijke districtsbeker. Titan besliste uiteindelijk de wedstrijd, maar groot waren de verschillen niet: 2-3. Het team van Ruinen-trainer Bart Ester kwam al na tien minuten op achterstand dankzij een treffer van Patrick Luiten (0-1), maar het antwoord van de thuisploeg volgde enkele minuten later via Jurjen de Jonge (1-1). En dat werd ook de ruststand. In de tweede helft liep Titan dankzij treffers van Harmjan Moesker (1-2) en Roy Super (1-3) verder uit en leek het duel gespeeld. Maar niet volgens Sander ter Meer, want die bracht de spanning halverwege de tweede helft volledig terug door de aansluitingstreffer te scoren: 2-3. Daarna hielden de mannen van trainer Henri Goeree de verdedigende stelling gesloten en wisten ze met deze eindstand de volgende ronde te bereiken. Voor de neutrale toeschouwer was dit een mooie wedstrijd met een terechte uitslag. Komende zondag staat de derby tegen EHS ‘85 op het programma en deze thuiswedstrijd begint om 14.00 uur. 

EHS ‘85 kansloos tegen Germanicus

EMMERSCHANS - Germanicus plaatste zich zondagmiddag eenvoudig voor de tweede ronde van de beker. In Emmen werd EHS ‘85 op sportpark De Weergang met 1-7 verslagen. Kain Hoogeveen scoorde drie keer. Hoogeveen mocht na ruim twee minuten een vrije trap nemen en zijn indraaiende bal verdween langs iedereen tegen het net. En binnen een tiental minuten was het weer Hoogeveen die na een goede individuele actie binnen de zestien de 0-2 scoren. EHS’ 85 werd daarna van het kastje naar de muur gespeeld en Erwin Moddejongen kon na ruim 24 minuten spelen uit een hoekschop de 0-3 binnentikken. In het laatste kwartier van de eerste helft kwamen de Emmenaren beter in het spel en acht minuten voor rust leek Wesley Berken de wedstrijd weer spannend te maken. Berken schoot de bal, na een goede aanval over de rechterflank met links onberispelijk binnen (1-3 )en dat werd ook de ruststand. In de tweede helft was Germanicus heer en meester en scoorde er lustig op los. Roelof van Dijk, Stan Meijerink, Kain Hoogeveen, met zijn derde van de middag, en Erwin Moddejongen bepaalden de eindstand op 1-7. EHS’85 kan zich weer volledig op de competitie richten die komende zondag begint met de uitwedstrijd tegen Titan.

SVV-er Sil Wanders in een fel duel binnen de zestien met een tegenstander. (foto Bennie Wolbers)