Man of the match Maurice Kampman zet hier enkele verdedigers van Westerlee onder druk. (foto Bennie Wolbers)
Man of the match Maurice Kampman zet hier enkele verdedigers van Westerlee onder druk. (foto Bennie Wolbers)

Voetbaloverzicht clubs Zuidenvelder

Sport

EMMEN - De voetbalclubs uit het verspreidingsgebied van De Zuidenvelder hebben afgelopen weekend als volgt gepresteerd.

Zaterdag 2e Klasse J

Roland Koops weer matchwinner voor Drenthina

HOOGEVEEN - Na een 0-0 ruststand won Drenthina met 1-0 van Hoogeveen. Het winnende doelpunt werd in 55e minuut gescoord door Roland Koops. Nadat Drenthina een week geleden een 2-0 voorsprong weg gaf en zelfs op een 3-2 achterstand kwam, was het Roland Koops die de wedstrijd in de slotminuut nog weer gelijk wist te trekken door de 3-3 te scoren. Daardoor kon er toch nog een puntje aan het conto van Drenthina worden bijgeschreven. Afgelopen zaterdag zorgde de boomlange spits van de Emmenaren er met de enige treffer van de middag tegen Hoogeveen ook weer voor drie zeer welkome punten. Komend weekend speelt Drenthina de uitwedstrijd voor de beker tegen Urk 2, maar op zaterdag 28 oktober staat voor de Emmenaren de uitwedstrijd tegen het lager geplaatste Kollum op het programma. Een overwinning op Kollum zou weer extra lucht geven gezien de onderlinge afstanden bij de laatste zes ploegen onderaan de ranglijst.

Zaterdag 3e klasse D

FC Klazienaveen nog steeds zonder punten

KLAZIENAVEEN – In de zaterdag 3e klasse D stelde FC Klazienaveen teleur door ook de derde wedstrijd in deze nog jonge competitie meet een nederlaag af te sluiten. De selectie van trainer Michel Kerkdijk begon wel voortvarend aan de thuiswedstrijd tegen DESZ door een snel doelpunt van Stef Jagt, die met een prima schot de bal tegen het net plaatste, maar na iets meer dan een half uur speeltijd stond het 1-1 en dat werd ook de ruststand. De gasten uit Zwartsluis bleven na de 1-1 druk houden en dat leverde in de tweede helft via Arjan Krabbe, Bram Makkink en twee keer Danny Moorman een 2-5 eindstand op. Een teleurstellend resultaat voor de Planeet bewoners in Klazienaveen en dat zal toch beter moeten, volgens een teleurgestelde trainer Michel Kerkdijk. Dat kan overigens pas op twee weken als FC Klazienaveen een uitwedstrijd in en tegen Elim op het programma heeft staan. Komende zaterdag 21 oktober staat eerst nog wel de bekerwedstrijd op sportpark De Planeet tegen FC Assen op het programma.

Zaterdag 4e klasse F

Driepunter voor SVBO

BARGER-OOSTERVELD – In de zaterdag 4e klasse F wist de zaterdagploeg van SVBO met een 2-1 eindstand tegen LEO de eerste overwinning van het seizoen te pakken. In de eerste 10 minuten was LEO beter, maar daarna namen de mannen van trainer Jan Moes het op het eigen kunstgras over. Stan Wolbers kopte SVBO vanuit een hoekschop op een 1-0 voorsprong. Dat werd ook de ruststand en in de tweede helft kwam LEO door een foutje achterin op gelijke hoogte: 1-1. Het was uiteindelijk Rob Hartman die met zijn treffer voor een 2-1 overwinning voor SVBO zorgde. De drie punten waren voor de Barger Oostervelders. Het komend weekend staat er voor SVBO geen bekervoetbal op het programma. Op zaterdag 28 oktober staat pas de de thuiswedstrijd tegen Hollandscheveld op het programma.

Zaterdag 5e klasse F

Bargeres en CEC blijven winnen

EMMEN – Koploper Bargeres maakte zaterdagmiddag geen fout in de thuiswedstrijd tegen NWVV. De Nieuw Weerdingers werden met een 6-0 nederlaag naar huis gestuurd. Na een 2-0 ruststand door doelpunten van Mitchel de Graaf (1-0) en Yorick de Zweerink, draaide de doelpuntenmachine van trainer Geert Aalderink op volle toeren. Nadat Erwin Schipper van NWVV tegen een gele kaart was opgelopen was het na een uur spelen Yorick de Zweerink die met treffers in de 64e en 70e minuut de stand naar 4-0 tilde. Bargeres was daarna nog niet tevreden, want elk doelpuntje dat je scoort kan op het eind belangrijk zijn. Rob de Graaf bracht 10 minuten voor tijd de stand op 5-0 en in de slotfase bepaalde Sander de Bruin de eindstand op 6-0. Opnieuw drie punten erbij en Bargeres blijft aan de leiding met 14 uit 4. Komend weekend is er geen speelronde, maar op 28 oktober wacht Bargeres opnieuw een derby, want dan moet het op bezoek bij Sc Angelslo.

Maurice Kampman bekroont debuut in CEC met vier treffers.
EMMER COMPASCUUM – CEC, dat een prima start kende van de competitie trof zaterdagmiddag op sportpark De Runde het lager geplaatste Westerlee en won na een 2-0 ruststand met 6-0. Het eerste half uur ging het even stroef omdat de tegenstander ook niet echt wilde. Pas nadat Rick Wijnholds in de 24e minuut de score opende en een minuut later Jamie Oost de 2-0 op het scorebord liet zetten was het duidelijk dat CEC de wedstrijd in de tas had. In de 2e helft was het Maurice Kampman die net in het veld stond zijn debuut in de hoofdmacht bekroonde met vier doelpunten op rij en ook de man of the match werd. In een tijdsbestek van de 74e tot de 84e minuut scoorde hij een zuivere hattrick en de stand naar 5-0. Vijf minuten voor tijd nog een keer toe en bepaalde de eindstand op 6-0. Niet genoeg om Bargeres van de troon te stoten, maar CEC is na vier speelronden nog zonder puntverlies. Komend week is CEC vrij en op 28 oktober staat de uitwedstrijd tegen SETA op het programma.

SC Angelslo keihard onderuit bij Damacota
NIEUWE PEKELA – Na de 6-0 winst op CEC een week eerder was Damacota zaterdagmiddag op het eigen sportpark ook te sterk voor Sc Angelslo. De Emmenaren kwamen nog wel snel op voorsprong via Gezim Luli, maar na een minuut of tien was het Damacota dat het thuispubliek nog voor de thee op twee treffers trakteerde en met een 2-1 voorsprong aan de thee gingen. In het tweede deel van de wedstrijd probeerde Sc Angelslo het nog wel, maar kon pas nadat Damacota al op 3-1 stond, de aansluiting te vinden. 4-2, maar Damacota kwam nog met een fel slotoffensief en bepaalde uiteindelijk de eindstand op 5-2. Zaterdag 28 oktober staat de Emmer derby Sc Angelslo – Bargeres op het programma.

Zaterdag/zondag 1e klasse J

Joel Zweerink schiet DZOH langs WKE ‘16
EMMEN - DZOH heeft de derby van Emmen tegen WKE ‘16 zaterdagavond op sportpark Zwaneveld in de Emmer wijk Rietlanden verdiend met 1-0 gewonnen. Door de overwinning blijft DZOH samen met Oranje-Nassau koploper met 10 punten in 4 wedstrijden. De ruim duizend toeschouwers zagen DZOH vanaf het begin druk zetten en de eerste corner werd door Tom Hiemstra op de lat gekopt. Na een goede redding van doelman Wim Kok op een schot van Bjørn Jansen, was hij in de 17e minuut kansloos op een schot van Joel Zweerink. 1-0 en dat werd ook de ruststand, In de tweede helft voetbalde. WKE ‘16 beter maar kansen leverde dat echter niet veel op, terwijl ook DZOH geen kansen kreeg. Tien minuten voor tijd zag scheidsrechter Knol een overtreding op WKE-speler Bjorn Plaggenborg over het hoofd, waarna verdediger Brian Haak revanche nam. Knol was onverbiddelijk en trok direct de rode kaart en Haak kon vroegtijdig douchen. In de slotfase liet DZOH nog een kans onbenut en kon WKE ook geen gelijkspel meer uit het vuur slepen. DZOH speelt donderdagavond thuis voor de beker tegen Havelte en WKE ‘16 moet dan op bezoek bij GVAV-Rapiditas.

SVBO nog steeds zonder overwinning
WINSCHOTEN – Vol goede moed trokken SVBO-trainer Peter Timmer en zijn team naar Winschoten om punten te pakken tegen koploper WVV. Helaas lukte ook niet om de vierde wedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Na een 0-0 ruststand werden de geelzwarten uit Barger-Oosterveld met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. In de laatste 20 minuten wisten achtereenvolgend Martijn Delger (1-0), Ivar Bruins (2-0) en opnieuw Martin Delger de uiteindelijke 3-0 te scoren. WVV blijft koploper. SVBO speelt komende zondag eerst nog de bekerwedstrijd in en tegen Emmeloord en zal over twee weken op eigen veld tegen directe concurrent VKW opnieuw moeten proberen drie punten te pakken.

Zondag 2e klasse H  

SC Erica kan niet winnen in Haaksbergen
HAAKSBERGEN – SC Erica is zondagmiddag na een verre reis naar Bon Boys in Haaksbergen zonder punten op Erica teruggekeerd. De mannen van trainer Johan Oldekamp konden er in de eerste helft maar moeilijk inkomen en kwamen vlak voor de thee op een 1-0 achterstand via Tom Wijlens. In de tweede helft had Sc Erica het redelijk goed staan in de organisatie, maar naarmate de tweede helft vorderde, werd het verschil met Bon Boys toch groter. Het kreeg meer kansen en was het na een uur spelen Stefan Overbeeke die de 2-0 scoorde. Uiteindelijk werd het een kwartier voor tijd ook nog 3-0 en was de wedstrijd gelopen. Sc Erica blijft door deze nederlaag op de 11e plaats staan met 3 punten. Komend weekend is er bekervoetbal en speelt Sc Erica voor de competitie op 29 oktober op Erica tegen Steenwijkerwold dat na twee wedstrijden nog op 0 punten staat.

Twedo pakt eerste overwinning
NIEUW AMSTERDAM – In deze 2e klasse H wist Twedo de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Op sportpark Veenoord werd EMMS met een 5-2 nederlaag weer naar Slagharen teruggestuurd. De blauwhemden kwamen na een half uur wel op achterstand, maar Bram Vuuregge bracht vlak voor de rust de ploegen weer in evenwicht. 1-1. In de tweede helft wist Twedo na een aantal aanpassingen de wedstrijd weer naar haar hand te zetten. Sander zette na iets meer dan een uur Twedo op een 2-1 voorsprong. Tien minuten later was het Bram Vuuregge die binnen enkele minuten de wedstrijd op slot te zetten met twee treffers. 4-1, maar EMMS wist de spanning in de wedstrijd nog even weer terug te brengen met een doelpunt. 4-2. Vlak voor tijd was het Dion Klaassen die de eindstand op 5-2 bepaalde. Vlak daarvoor was er een tegenvaller voor Twedo, want spits Bram Vuuregge viel met een enkelblessure uit en zal waarschijnlijk enkele weken niet inzetbaar zijn.

Zondag 2e Klasse I

Derde nederlaag op rij voor HOVC
BORGER – In de zondag 2e klasse I is het HOVC niet gelukt om zondagmiddag de eerste punten te pakken. Tegenstander Rolder Boys was met 4-3 uiteindelijk te sterk. De selectie van de fusieclub HOVC uit Borger, Exloo en Valthe begon wel goed aan de wedstrijd en kwam na een half uur spelen via Gerben Beek op een 1-0 voorsprong. Dat bleef ook tot de gebruikelijke theepauze op het scorebord staan. Na de thee nam Rolder Boys het initiatief van de wedstrijd weer over. Binnen 20 minuten stond het met 3-1 voor door doelpunten van Niels Stoffers, Siemen Krikke en weer Niels Stoffers. Nadat Peter Fokke eerst nog tegen een gele kaart liep wist hij een kwartier voor tijd toch nog weer de aansluiting te maken. 2-3, maar vijf minuten voor tijd maakte Siemen Krikke weer het verschil door de 2-4 te scoren. HOVC probeerde het nog wel, maar verder dan een doelpunt van Gerjan Spijker kwam het niet meer Eindstand 3-4. Zondag 29 oktober speelt HOVC in en tegen Sellingen.    

Zondag 3e Klasse B

EHS ‘85 in de slotfase onderuit tegen Peize
EMMERSCHANS – EHS 85 begon zondagmiddag voortvarend aan de wedstrijd, want binnen 10 minuten stonden de Schansker op een 1-0 voorsprong via Patrick Eberhard. Nadat ook Henk Teuben in de 18e minuut EHS ’85 op een 2-0 voorsprong wist te zetten leek er geen vuiltje aan de lucht voor de promovendus in deze klasse. Nog voor de thee kwam Peize op gelijke hoogte via treffers van Wilt Vlietstra en Maurijn Timmer. 2-2 en dat werd ook de ruststand. Het venijn van deze wedstrijd zat uiteindelijk in de laatste 10 minuten van de tweede helft. Nadat Timmer voor Peize de 2-3 scoorde was het Patrick Eberhard die voor de thuisclub de 3-3 scoorde en leek de wedstrijd met deze stand te gaan eindigen. Helaas voor alles wat EHS’85 een warm hart toedroeg wist Ivar Cats op de valreep alsnog de 3-4 te scoren. Peize ging er alsnog met de drie punten van door. Komend weekend staat voor EHS 85 de bekerwedstrijd tegen Germanicus op het programma en een week later wordt de competitie weer opgepakt met de derby tegen Titan in Nieuw-Weerdinge.


Titan pakt drie punten in Zeijen
ZIJEN – Door met 2-0 van SVZ te winnen wist Titan zondagmiddag drie belangrijke punten te pakken, Voor de ploeg van trainer Henry Goeree werd het een verdiende overwinning op basis van de tweede helft. In de eerste helft ging het volgens de trainer niet helemaal goed zoals hij wel graag wilde, maar men probeerde wel vrij te voetballen. Uiteindelijk leverde dat zoals eerder gemeld in het laatste kwartier de zo belangrijke doelpunten gescoord door. Hopelijk voor Titaan kan deze prestatie worden doorgetrokken naar de volgende competitiewedstrijd op 29 oktober als dan de derby tegen EHS ‘85 0p het programma staat. Maar eerst zullen de Nieuw Weerdingers komende zondag in en tegen Ruinen moeten spelen voor de beker.

Weerdinge niet verder dan 2-2 in en tegen Gieten
GIETEN – 2-2 is wel een bijzondere uitslag voor Weerdinge, want drie van de vier tot nu toe gespeelde wedstrijden tegen Gieten, Muntendam en Veelerveen eindigden in 2-2. Doe daar de 6-1 winst van de mannen van Geert Katoen op Noordster bij dag blijkt dat de Weerdingers nog steeds ongeslagen zijn. De wedstrijd begon overigens niet goed voor Weerdinge, want halverwege de eerste helft stond het 2-0 voor de thuisclub door doelpunten van Florian van der Heide. Op slag van rust deed Weerdinge iets terug via de aansluitingstreffer van Patrick Lassche. Weerdinge probeerde daarna door te drukken en nadat het eerst nog tegen gele kaarten opliep voor Sven Middel en Björn Philips, was het Maikel Kroeze die in de slotfase nog een puntje voor zijn ploegen veilig kon stellen. Eindstand 2-2.  De eerstvolgende tegenstander is op zondag 29 oktober is thuis tegen Westerwolde.

Zondag 3e klasse C

Rick Piek goudhaantje voor SVV ‘04
SCHOONEBEEK – In deze 3e klasse C wist SVV 04 via een goed op dreef zijnde Rick Piek de eerste punten binnen te halen via een 3-0 overwinning op HODO. De wedstrijd was goed tien minuten oud toen Rick Piek de score opende en ruim 20 minuten later met zijn tweede treffer de ruststand op 2-0 bepaalde. SVV 04 was op koers en wist die koers ook in de 2e helft vast te houden. De 2e helft was een beetje een evenwichtige wedstrijd waarin uiteindelijk Rick Piek zijn hattrick scoorde in de slotfase (3-0 )en daarmee is SVV’ 04 nu van de hatelijke nul af. Komende zondag speelt SVV 04 op sportpark De Kampen voor de beker tegen ONR en een week later speelt in en tegen Sleen weer voor de competitie.

Schoonebeek goed wakker tegen Wacker

DE WIJK - Na een doelpuntrijke wedstrijd tegen Wacker nam Schoonebeek met een ruime 2-8 overwinning de punten mee naar huis. Schoonebeek begon sterk aan de wedstrijd en maakte gretig gebruik van de geboden ruimte. In de 9e minuut werd een toegekende strafschop na een overtreding op Niels Striper werd door Leon Steffens binnengeschoven, 0-1 en vier minuten later was het Tim Slomp die de 0-2 scoorde. Nog geen minuut later kwam Wacker terug in de wedstrijd via Tom Oudman die van dichtbij de 1-2 scoorde. Een minuutje later was het weer gelijk via Joris Brouwer door de bal van buiten de zestien binnen te schieten. 2-2. In de 31e minuut was het weer raak. Niels Striper scoorde de 2-3. Op slag van rust zorgde Finn Buursma voor een 2-4 ruststand. Schoonebeek ging na de rust door met aanvallen. In de 55e minuut gleed Stephan Pouwels een voorzet in het eigen doel, 2-5. Schoonebeek profiteerde van de geboden ruimte in de 67e minuut via Finn Buursma die de 2-6 maakte en Niek Huser alleen voor doelman Holsteijn de 2-7 liet noteren. In de 90e minuut maakte de pas 16-jarige Finn Buursma zijn hattrick vol en werd “man of the match”. Eindstand 2-8. Volgende week is Schoonebeek vrij, maar een week later moet Schoonebeek op bezoek bij Dwingeloo.

Zondag 4e klasse D

Zwartemeerse Boys onderuit tegen Buinen
ZWARTEMEER – Het is Zwartemeerse Boys niet gelukt om op eigen veld de drie punten in huis te houden. Buinen kwam, zag en overwon. Na een gelijk opgaande 1e helft was het Remco Huizing die op slag van rust de 0-1 scoorde. Na de thee probeerde Zwartemeerse Boys wel om de achterstand weg te werken, maar dat wilde niet lukken. In de slotfase was het Marc Haandrikman die de wedstrijd in het slot zette en de eindstand op 0-2 bepaalde. Een teleurstellende uitslag voor de mannen van trainer Mario Kiers, die pas over twee weken deze nederlaag weer kunnen doen vergeten als het in en tegen IJhorst moet spelen.

Weiteveense Boys niet verder dan 1-1
WEITEVEEN – Voor Weiteveense Boys zat er zondagmiddag op het eigen sportpark niet meer in dan een 1-1 gelijkspel tegen Protos. De ploeg uit Steenwijksmoer wist na een eerste helft, waarin overigens niet veel gebeurde, vlak na de hervatting de score te openen. 0-1. Ook na de hervatting bleef Protos gezien de vijf gele kaarten ook fysiek gaan voor succes. In de slotfase kregen de Weiteveners toch nog loon naar werken, want vijf minuten voor tijd was het Tom Scheper die het zo belangrijke ene puntje veilig wist te stellen. Eindstand 1-1 en Weiteveense Boys moet pas over twee weken weer het veld in, want dan is USV uit Nieuwleusen de volgende tegenstander.

Zondag 5e klasse D

SVBC wint derby tegen Sp Roswinkel
Roswinkel – De wedstrijd op het sportpark van SP Roswinkel begon voortvarende voor de mannen van Henk Hoogenbirk. Stan Bijl scoorde het eerste doelpunt voor SVBC na bijna 10 minuten spelen. Een kwartiertje later was het Hans Hölscher die voor een 0-2 stand zorgde. Even later kreeg SVBC ook nog hulp van Sp Roswinkel die door een eigen doelpunt op een 0-3 achterstand kwamen. Op slag van rust scoorde Jorn Ahlers ook nog de 0-4. Na een goede eerste helft en een mindere tweede helft scoorde Jeffrey van der Veen in de slotfase nog de eretreffer voor Sp Roswinkel. Eindstand 1-4. Sp Roswinkel moet op 29 oktober uit naar DVC’59 dat het afgelopen weekend vrij was en SVBC moet dan op bezoek bij GKC.


  

WKE-aanvoerder Henk Bakker krijgt hier geen enkele ruimte van Farid Boughaleb(foto Bennie Wolbers)