Weer een hachelijk moment voor het doel van Twedo, maar koppend wordt hier redding gebracht. (foto Bennie Wolbers)
Weer een hachelijk moment voor het doel van Twedo, maar koppend wordt hier redding gebracht. (foto Bennie Wolbers)

Verrichtingen voetbalclubs De Zuidenvelder

Sport

Zondag/zaterdag 1e klasse J

SVBO nog zonder overwinning

GRONINGEN – Na de nipte 1-0 nederlaag in de openingswedstrijd tegen Winsum, moest SVBO ook toezien hoe afgelopen zondagmiddag Oranje Nassau G met 4-1 aan het langste eind trok. Halverwege de eerste helt nam de thuisclub een 1-0 voorsprong via Peter van Son, maar enkele minuten later was het Emiel Seigers de stand gelijk trok. 1-1 en dat werd ook de ruststand. Na de thee nam Oranje Nassau direct het initiatief en dat leverde na enkele minuten in de tweede helft de 2-1 op via Thomas Pinheiro en tien minuten later stond het 3-1. Tien minuten voor tijd bepaalde Thomas Careman voor de 4-1 eindstand.

DZOH en VKW gelijk op
EMMEN - De zaterdag gespeelde wedstrijd tussen DZOH en VKW eindigde in een 2-2 gelijkspel. DZOH had het niet gemakkelijk, want het was VKW dat in de eerste helft brutaal een 2-0 voorsprong wist te nemen via Leon Sartema en Anjo Willems. Na de thee kreeg DZOH meer balbezit en wist in het laatste half uur een bijna onmogelijke achterstand nog weg te werken. Joel Zweerink scoorde twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer binnen en Daniel Sanafikhah wist in de 80e minuut de 2-2 te scoren en dat werd ook de eindstand.

WKE ‘16 kan 2-0 voorsprong niet over de streep trekken
WINSCHOTEN - Met nog ruim 20 minuten te spelen stond WKE ‘16 in Winschoten met 2-0 voor tegen WVV dat ook nog met een man minder speelde, maar verloor uiteindelijk met 3-2. Na een rustige eerste helft, waarin weinig gebeurde, opende WKE ‘16 in de tweede helft de score via Lorenzo Hendriks. Een paar minuten later maakte Devando Fik de 2-0. De wedstrijd leek gespeeld doordat WVV ook nog een man minder had na een roede kaart voor Youri Ploeger. Via een counter kwam WVV op 2-1 en vanaf de aftrap stond het ook nog 2-2. In de extra tijd gebeurde ook nog het onmogelijke en dat was nog een winnende treffer voor WVV. Waarmee de wedstrijd met een 3-2 winst voor WVV eindigde.

Zaterdag 2e Klasse J

Drenthina pakt het eerste puntje

HAREN – In de zaterdag 2e klasse J is Drenthina de enige vertegenwoordiger uit ons verspreidingsgebied en die komt maar moeizaam op gang dit nieuwe seizoen. Na de zeperd van een zevenklapper een week geleden op sportpark de Oude Ros tegen Noordscheschut wist het afgelopen zaterdag in Haren een punt te pakken tegen Gorecht. Het werd een wedstrijd waarin beide ploegen wel probeerden om te winnen, maar dat lukte niet. Het begon en eindigde de wedstrijd dan ook met 0-0 en daar schoten de Emmenaren niet echt mee op. Misschien dat komende zaterdag op eigen veld tegen Grijpskerk de eerste drie punten worden binnen gehaald.

Zaterdag 4e klasse F

SVBO zat kansloos tegen Borger
BARGER-OOSTERVELD – In de zaterdag 4e klasse F deed SVBO zat, de enige Emmer vertegenwoordiger, niet wat het wel graag wilde en dat was na het 2-2 gelijke spel in en tegen Wildervank winnen van Borger. Het mocht niet zo zijn, want de boys van Jan Moes verloren na een 0-2 ruststand met 0-4 van de gasten uit Borger. Een flinke tegenvaller, want naast de nederlaag moet trainer Jan Moes het de komende wedstrijd tegen Fit Boys ook nog doen zonder Sep van der Helm wegens een tweede gele kaart.

Zaterdag 5e klasse F

Tweede overwinning voor CEC
EMMER-COMPASCUUM - CEC heeft de 4-0 winst bij de opening van het seizoen een goed gevolg gegeven. Op eigen veld werd VVS Oostwold met een 3-2 nederlaag naar huis teruggestuurd. De Emmer-Compascumers kwam na een kwartier spelen wel nog wel op achterstand via Hillenga, maar na een uur spelen was het Leon Harms die de stand weer gelijk trok. 1-1. Maar ook nu was het VVS Oostwold dat opnieuw een voorsprong wist te nemen via Dijksterhuis. 1-2. In het laatste kwartier wist CEC de winst veilig te stellen. Nadat Rick Kuipers de stand weer gelijk wist te trekken (2-2) was het Marick Mulder die vlak voor tijd de drie punten veilig stelde.

Bargeres ook tegen Westerlee op schot
EMMEN – In deze klasse wist ook Bargeres zijn tweede wedstrijd in winst om te zetten door met 4-0 van Westerlee te winnen. Vrij vroeg in de wedstrijd scoorde Leon de Labije de 1-0 en na iets meer dan een half was het Casper Dorgelo die de mannen van trainer Geert Aalderink op 2-0 wist te zetten. In het laatste kwartier zorgden Yorick de Zweerink (3-0) en Rob de Graaf voor een 4-0 overwinning.

NWVV herstelt zich prima
NIEUW-SCHEEMDA – NWVV herstelde zich prima van de thuisnederlaag bij de start van de competitie want in Nieuw Scheemda het wist met 3-1 van Oldambtster Boys te winnen. De mannen van trainer Johan Hollen kwamen na ongeveer 20 minuten op 0-1 door Milan Duursma. Na de thee zocht het direct werd de aanval en dat leverde binnen enkele minuten de 0-2 op via Brian Tent. Vlak voor het uur stond het 0-3 via Peter Prins en was de wedstrijd eigenlijk gelopen. Met een eigen doelpunt kon de thuisclub nog even iets terug doen. 1-3. Een kwartier voor tijd bepaalde Marko Mihalji de eindstand op 1-4.-

Sc Angelslo in slotfase in veilige haven
MUSSELKANAAL – Ook Sc Angelslo wist de tweede wedstrijd op rij in winst om te zetten. Na de winst op Meeden was het nu in Musselkanaal dat SETA met 2-0 aan de kant gezet. Halverwege de eerste helft namen de Emmenaren een 1-0 voorsprong en dat werd ook de ruststand. Na de thee bleef Sc Angelslo de bovenliggende partij, maar moest tot de slotfase wachten dat Joeri van der Tuin alle spanning weg door de 0-2 te scoren en dat werd ook de eindstand.  

Zondag 2e klasse H

SC Erica wint derby tegen Twedo

NIEUW-AMSTERDAM – SC Erica wist zondagmiddag op het vernieuwde sportpart in Veenoord met 3-2 van Twedo te winnen. Twee ploegen die promoveerden uit de 3e klasse. Twedo als kampioen en Sc Erica via de nacompetitie. Twedo begon goed, maar zag Jurben Visser twee goede kansen missen. De eerste kans aan de andere kant was wel direct raak via Jesper Hemme die een voorzet van Dennis Fecken met een doelpunt bekroonde. 0-1. In de tweede helft komt Twedo snel op 1-1 via Iwan Immink. Met nog twintig minuten op de klok bracht Jori Ebbinge Erica weer op voorsprong. 1-2. Vlak voor tijd zorgde Dion Klaassen, met een flinke pegel voor 2-2 en dat leek de eindstand te worden. Jammer voor Twedo, maar in de extra tijd was het invalleer Dustin Pruim die fout uitverdedigen bij Twedo afstrafte en SC Erica op 3-2 zette. Dat werd ook de eindstand.

Zondag 3e klasse B

Weerdinge kent geen genade voor Noordster
OUDE PEKELA – Weerdinge kende in de 3e klasse B geen pardon voor Noordster. In Oude Pekela werd het na een vrij gemakkelijke middag voor de mannen van trainer Geert Katoen maar liefst 6-1 voor de Weerdiners. De wedstrijd werd eigenlijk al in de eerste helft beslist door doelpunten van Vince Jager en  Jurrie Hilgenga binnen een kwartier. Opnieuw Vince Jager, Jarne Woltman en Sven Middel zorgden voor een 0-5 ruststand. Na de thee deden de Weerdingers het iets rustiger nadat Jarne Woltman al snel de 0-6 scoorde. Toni Hoti mocht voor Noordster na een klein uur spelen de eretreffer scoren. Eindstand 1-6 en daarmee nestelde Weerdinge zich op de tweede plaats achter Groninger Boys. 

Titan kan ook in Gieten niet winnen
GIETEN – In de zondag 3e klasse B speelde Titan een wedstrijd om maar heel snel te vergeten. Het verloor niet alleen met 3-0 van Gieten maar zag ook Mike Oosting met een directe rode kaart van het veld gaan. Titan begon al heel ongelukkig met een eigen doelpunt van Klaas Anne Postmus na ongeveer 20 minuten spelen en 10 minuten later was het Jos Huting die Gieten op 2-0 wist te zetten. In de tweede helft probeerde Titan het nog wel, maar toen Ivo Reugebrink de stand naar 3-0 was er weinig eer meer te behalen. In de slotfase werd het ook nog even hectisch met rood voor Jongejan van Gieten en Mike Oosting van Titan, terwijl  Dennis Katoen en Klaas Anne Postmus nog tegen een gele kaart opliepen. 


EHS’ 85 in doelpuntrijke wedstrijd onderuit

BLIJHAM - De mannen van EHS ’85 begonnen als promovendus voortvarend aan de competitie met een 4-1 overwinning op SVZ, maar werden zondagmiddag in Blijham door ASVB even op hun plaats gezet met een 5-4 nederlaag. De mannen uit Emmerschans begonnen wel goed aan de wedstrijd met een doelpunt van Andrej Allovic in de tweede minuut, maar na 10 minuten stond het weer gelijk. 1-1. Opnieuw Allovic en Henk Teuben zorgden binnen tien minuten voor een 3-1 voorsprong, maar ASVB kwam met twee treffers op rij weer op gelijke hoogte. 3-3. Na een uur spelen was het weer Teuben die zijn ploeg op voorsprong bracht. 3-4. In de slotfase liet EHS ‘85 toch nog de winst uit handen glippen door dat de thuisclub met twee treffers de eindstand op 5-4 bepaalde.

Nipte nederlaag voor SVV ‘04

SCHOONEBEEK – Voor SVV ‘04 stond zondagmiddag na de nederlaag van vorige week tegen Beilen de thuiswedstrijd tegen Ruinerwold op het programma. Ook nu werd er niet gewonnen, want Ruinerwold ging er met een nipte 1-0 overwinning van door. In de eerste helft gebeurde er eigenlijk maar weinig met bijna geen echte doelkansen voor beide ploegen. In die tweede helft werd dat toch iets beter en kwamen er aanzienlijk meer kansen. SVV ’04 kreeg als eerste een levensgrote kans, maar van dichtbij stuiterde de bal op en neer van onderkant lat, maar niet over de lijn. In de counter in diezelfde aanval kreeg Bert de Boer een grote kans, maar mikte te hoog. Gezien het missen van de kansen leek het op een 0-0 wedstrijd uit te lopen, maar toen Ruinerwold een vrije trap kreeg op zo’n 20 meter van het doel wist Brian Heins de bal onhoudbaar langs doelman Wiljo Wesseling, 0-1. Iin de laatste 20 minuten probeerde SVV 04 van alles maar Ruinerwold hield stand en stond SVV 04 opnieuw met lege handen. In deze klasse had buurman Schoonebeek een vrije speldag.

Zondag 4e klasse D

Zwartemeerse Boys onderuit tegen Ter Apel ‘96
ZWARTEMEER – In deze 4e klasse D wist Zwartemeerse Boys de thuiswedstrijd tegen ter Apel ‘96 niet met winst af te sluiten. Na een 1-3 ruststand eindigde deze wedstrijd in een 3-4 overwinning voor de gasten uit Ter Apel. De Zwartemeerders stonden binnen 20 minuten op een 0-2 stand door doelpunten van Daniel Manning en Vince Gravers, maar Hidde Walda zorgde snel voor de 1-2. Op slag van rust werd de marche toch weer twee toen Leroy Veen de gasten op een 1-3 voorsprong wist te zetten. Na de hervatting gingen de mannen van trainer Mario Kiers vol voor een beter resultaat, maar het was opnieuw Manning die voor Ter Apel scoorde. 1-4. In het laatste kwartier kwam Zwartemeerse Boys nog wel terug tot 3-4 door doelpunten van Marnick Potze en Ian Kieviet, maar daar bleef het bij, terwijl Jari Wösten ook nog tegen een rode kaart op liep. Komende zondag moeten de boys uit naar KSC.

Weiteveense Boys laat punt aan IJhorst
WEITEVEEN – Op eigen veld moet er eigenlijk gewonnen worden, maar het gepromoveerde Weiteveense Boys moest toezien hoe IJhorst er na een 1-1 eindstand met een punt van door ging. Weiteveense Boys begon wel vanaf het begin de wedstrijd naar haar hand te zetten en dat leverde ook binnen 2 minuten geel op voor Jelle Imming, maar in de 10e minuut stond het wel op achterstand door een doelpunt van Tim Scheper. 0-1 en dat was niet dat wat trainer Andre Steenhuis en zijn mannen voor ogen hadden. Binnen enkele minuten stond het via Koen Steffens ook weer gelijk. 1-1. Daarna werd het een wedstrijd die weinig hoogtepunten meer kende behalve de tweede gele kaart voor Stijn Scherpen. Rood en met een man minder was het nog even billenknijpen voor de boys om d 1-1 over de streep te helpen. 

Zondag 5e klasse D

SVBC kende weinig moeite met Buinerveen


BUINERVEEN - Na een 2-0 ruststand won SVBC met 6-2 van Buinerveen. De 1e helft begon met een SVBC dat rustig opbouwde terwijl de thuisclub vooral de lange bal speelde. SVBC kwam het verdiend op 2-0. Tim Funke scoorde twee maal, maar nog voor de thee bracht Buinerveen de spanning ietwat terug via Denny Feiken. 1-2 rust. In de 2e helft gooide Buinerveen er nog meer strijd in, op zoek naar de 2-2. Na een rommelige fase waarin er meer kaarten dan goals vielen en er uiteindelijk nog maar 19 spelers op het veld stonden, viel dan ook de 2-2. Het was zo’n wedstrijd waar alles in zat, zo ook twee wereldgoal. Eerst scoorde Stan Bijl met een geweldig schot over de keeper.2-3 en nadat Reve Peters en nogmaals Stan Bijl de 2-5 op het bord hadden gezet en het bij Buinerveen als een kaartenhuis in elkaar stortte, kreeg SVBC nog een vrije bal. Hans Hölscher zag het goed en met een geweldig zwabberend schot belandde in de verre hoek. Eindstand 2-6.

Sp Roswinkel houdt de punten in eigen huis

ROSWINKEL - Na de 2-1 nederlaag een week geleden ten Pekelder Boys gaf trainer Johan Piening de spelers maar één opdracht en dat was de derby tegen Ter Apel ’96 met de volle winst af te sluiten. Na een eerste helft waarin Sp Roswinkel de bovenliggen de partij was scoorde Jan Pagters de 1-0 en nog voor de thee was het Jens Katuin die zijn ploeg op 2-0 wist te zetten. Dat leek op een grote overwinning af te stevenen, maar wat de mannen van Johan Piening ook probeerden het lukte niet meer om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Eindstand 2-0 en daarmee werd de opdracht van de trainer vooraf goed uitgevoerd, Het komende weekend is SP Roswinkel speelvrij.


Crisis bij DVC ’59 na 11-0 nederlaag 

NIEUW DORDRECHT – Na de 11-0 nederlaag op eigen veld tegen Witteveense Boys driegt er een grote crisis bij de withemden in Nieuw-Dordrecht. Trainer Wieringh moest het doen zonder 9 bassispelers waarvan er 7 liever naar het Oktoberfest in München gingen, er ééntje voor koos om een weekendje weg te gaan en een geblesseerde. Dan komt er ook nog eentje veel te laat op de trainingen moet op de bank beginnen, maar besluit om weer naar huis te gaan. Noodgedwongen moest de trainer zijn leider nog inzetten, De wedstrijd werd uiteindelijk een fiasco. Met doelpunten van Thijs Uneken (6x), Dennis van den Berg (2x) en Tobias Hofstede (2x) eindigde deze wedstrijd dan ook geflatteerd in een 11-0 nederlaag voor DVC’59 dat komende zondag op bezoek moet bij Pekelder Boys.

Zowel SVV '04 als Ruinerwold gooide alles in de strijd voor de winst. (foto Bennie Wolbers)