Afbeelding

Drenthina nu al geplaatst voor volgende bekerronde

Sport

EMMEN -  Onder tropische omstandigheden werd zaterdag en zondag de tweede speelronde van de verschillende poules gespeeld.

Groep 1

In poule 2 deed Drenthina goede zaken door met 2-1 van WKE ’16 te winnen. De ploeg is hierdoor nu al zeker van de volende ronde. De andere wedstrijd tussen Musselkanaal en VKW eindigde in 1-1. WKE ‘16 kan zich via VKW ook nog voor de volgende plaatsen. 

In poule 13 won DZOH ook haar tweede poulewedstrijd. Nu was Dalen met 4-2 het slachtoffer. Twedo verloor met 4-0 van Valhermond en lijkt zo goed als uitgeschakeld met de wetenschap dat het nog tegen DZOH moet spelen.

In poule 14 deed SVBO zon het prima door met 3-2 van Germanicus te winnen. De andere wedstrijd tussen Sc Erica en HOVC eindigde met 1-0. SVBO ontvangt nog HOVC, terwijl Germanicus en Sc Erica ook nog niet uitgeschakeld zijn.  

Groep 2
In poule1 wist FC Klazienaveen ook haar tweede wedstrijd tegen VCG met 3-0 te winnen en Bargeres en CSVC kwamen niet verder dan een 1-1 eindstand. FC Klazienaveen speelt nog tegen VCG, terwijl CSVC en Bargeres ook nog tegen elkaar spelen.

In poule 2 is er nog wel spanning wie poulewinnaar gaat worden. Sc Angelslo dat met 6-0 van Elim verloor is uitgeschakeld. In een onderling duel gaat de winnaar door naar de eerste KO-ronde.

In poule 3 is de Weide goed op weg om poulewinnaar te worden na de 3-1 overwinning op Tiendeveen, doordat CEC met 5-2 van SVBO zat wist te winnen. CEC speelt nog tegen Tiendeveen, terwijl SVBO zat nog eerste kan worden als het de wedstrijd tegen De Weide met meer dan 5 doelpunten verschil weet te winnen.

Poule 4 in groep 2 lijkt de groepswinst  een prooi te gaan worden voor SJS dat nipt met 1-0 van Onstwedde Boys won. De wedstrijd tussen NWVV en SETA is gestaakt. NWVV speelt nog tegen koploper SJS. De tussenstand van deze poule ziet er als volgt uit:

Groep 3
SVBC verloor met 2-1 van Protos, terwijl SVV ‘04 en Weerdinge met 1-1 hun wedstrijd afsloten. Met nog één wedstrijd te gaan zijn Protos en SVV 04 zijn nog volop in de strijd voor de winst.

In poule 2 is EHS ’85 verder gegaan waarmee het competitie afsloot. En dat is gewoon winnen  met veel doelpunten. Nu was Weiteveense Boys met 5-1 het slachtoffer, terwijl Raptim met 9-0 van DVC ’59 wist te winnen.

Na het terugtrekken Sp Roswinkel spelen In poule 3 Titan, Schoonebeek en Zwartemeerse Boys om één plaats in de volgende ronde. Nadat Schoonebeek al met 3-1 van Zwartemeerse Boys wist te winnen, bleek zondagmiddag  dat Titan met 4-0 te sterk was voor de Zwartemeerders. Titan en Schoonebeek treffen elkaar komend weekend met als inzet de winst in deze poule.