Terwijl René Wolbers links toekijkt, probeert Twan Berends de aanval van Pelle de Vries van Sc Erica af te stoppen. (foto Bennie Wolbers)
Terwijl René Wolbers links toekijkt, probeert Twan Berends de aanval van Pelle de Vries van Sc Erica af te stoppen. (foto Bennie Wolbers)

Geen echte verrassingen in eerste bekerronde

Sport

EMMEN - Voorafgaande aan de start van de competitie worden als eerste de poulewedstrijden voor de Noordelijke Districtsbeker van de KNVB afgewerkt in drie groepen. De meeste clubs is de poulefase in het bekertoernooi beschouwen dit als oefenwedstrijden op weg naar de start van de competitie die op 23 en 24 september begint. De uitslagen van de eerste speeldag zien er als volgt uit:

Bekervoetbal Groep 1 (De nummers 1 en 2 gaan door naar de knockoutfase)
In poule 1 wist Drenthina in poule 2 de uitwedstrijd tegen VKW met 1-0 te winnen, terwijl WKE-16 op sportpark Grote Geert geen moeite had om met 4-1 van Musselkanaal te winnen In poule 13 liep Twedo op eigen veld een 4-2 nederlaag op tegen DZOH. De tweede wedstrijd in deze poule werd door Dalen met 5-1 van Valthermond gewonnen. In poule 14 wist SVBO op het eigen kunstgras met 4-2 van Sc Erica te winnen.

Bekervoetbal Groep 2
In poule1 was FC Klazienaveen zondagmiddag met 8-1 veel te sterk voor Bargeres, terwijl de andere wedstrijd in deze poule tussen CVSC en VCG met 6-0 simpel werd gewonnen door CSVC. In poule 2 verloor Sc Angelslo de thuiswedstrijd tegen Hollandscheveld met 4-0 en was Sc Elim met een 10-1 overwinning veel te sterk voor NKVV. In poule 3 hield SVBO zat de drie punten in eigen huis door met 5-1 van Gieterveen te winnen. CEC verloor in deze poule met 5-1 van De Weide. In poule 4 verloor NWVV met 5-1 van Onstwedder Boys en eindigde deze wedstrijd tussen SJS en SETA met 9-0. In poule 38 tenslotte

Bekervoetbal Groep 3

In Poule speelden Weerdinge en Protos met 2-2 gelijk en het duel in Barger Compascuum tussen SVBC en SVV 04 werd met 7-1 gewonnen door SVV ‘04. In Poule 2 was EHS’85 met 5-0 de winnende partij tegen Raptim en Weiteveense Boys had op sportpark Bloemendaal geen moeite met DC ’59 en won met 5-2. In poule 3 in deze derde groep maar drie clubs in gedeeld. Terwijl Titaan deze eerste speeldag vrij was wist Schoonebeek de thuiswedstrijd tegen Zwartemeerse Boys met 3-1 te winnen.