Afbeelding

Geen promotie voor FC Klazienaveen

Sport

HOOGEVEEN – Het is FC Klazienaveen niet gelukt om de finale te halen van de strijd om de promotie naar de zaterdag 2e klasse.

In en tegen Hoogeveen verloren de Klazienaveners met 4-2. De wedstrijd werd onder tropische omstandigheden gespeeld. Het tempo lag laag en de kansen waren schaars. In de 15e minuut konden de Hoogeveners juichen nadat Saroney Vreeling een goede voorzet kon binnen tikken: 1-0. Gezien de warmte werd halverwege de eerste helft een drinkpauze ingelast. Tijdens deze drinkpauze zetter trainer Michel Kerkdijk de puntjes op de i en dat had succes. Aaron Brinks kegelde de bal van ruim 15 meter onhoudbaar langs doelman Raymond Slot (1-1) en dat werd ook de ruststand.
Hoogeveen begon beter aan de tweede helft en kwam halverwege de tweede helft weer op voorsprong via Zifyon Djababoe die na een solo vanaf eigen helft de bal langs doelman Justin Verschoor schoot: 2-1. Vijf minuten trok Aaron Brinks, met zijn tweede van de middag, de stand weer gelijk door de bal uit een hoekschop binnen te koppen: 2-2. Met nog tien minuten te spelen, was het invaller Mart Pastoor die FC Klazienaveen met een volley opnieuw op achterstand wist te zetten: 3-2. In de 90e minuut was het invaller Esad Yildirim die oog in oog, met doelman Verschoor rustig bleef en de eindstand op 4-2 bepaalde.

Zaterdag speelt Hoogeveen de finale voor de promotie naar de 2e klasse tegen Zuidhorn.