Afbeelding

Passend slot voor kampioen Weiteveense Boys

Sport

WEITEVEEN  - In de zondag 5e klasse D beloonde kampioen Weiteveense Boys het vaste thuispubliek met een passende afsluiting. Na een 2-0 voorsprong bij rust door doelpunten van Thom Scheper en Koen Steffens sloten de mannen van trainer Andre Steenhuis de competitie in stijl af door met 5-0 te winnen van Hoogersmilde.

Peter Imming zorgde voor de 3-0 stand en Dennis Rocks zag een inzet ook tegen het net belanden. 4-0. De voorlopig allerlaatste doelpunt van deze wedstrijd en die van Weiteveense Boys in de vijfde klasse werd gescoord door Thom Scheper die daarmee op de valreep dit seizoen ook nog topscorer van de 5e klasse D werd met 30 treffers.

De andere wedstrijd in deze klasse tussen SVBC en Roswinkel eindigde in een 3-1 overwinning voor de Barger-Compascumers. Na een eerste helft waarin niet werd gescoord was het Harm Holscher die na een uur spelen zijn ploeg op een 2-0 voorsprong wist te zetten. Enkele minuten daarna was het Tim Finke die de wedstrijd in het slot zette door de 3-0 te scoren. In de slotfase bepaalde Roy van der Sluis de eindstand op 3-1. SVBC eindigde daarmee op de tweede plaats achter Weiteveense Boys en neemt daarmee de eerste periode over van de kampioen en kan nog gaan voor de promotie via de nacompetitie.