Afbeelding

WKE ‘16 heeft kampioenschap binnen handbereik

Sport

EMMEN – Met nog de uitwedstrijd tegen Helpman op de agenda heeft WKE ‘16 de titel in de zondag 2e klasse K binnen handbereik. 

Zondagmiddag wonnen de andere oranjehemden na een 0-1 achterstand in de slotfase toch nog met 2-1 van Annen. WKE moest het doen zonder doelman Wim Kok die wegens het communiefeest van z’n dochter verstek moest laten gaan. Zijn vervanger werd veldspeler Brian Haak en die had vooraf zeker niet geloofd dat hij uiteindelijk de matchwinner zou worden van deze belangrijke wedstrijd. WKE kwam voor de thee op achterstand via een goed benutte strafschop van Sven Boersma. 0-1. 

Trainer Albert Koops voelde het gevaar en besloot in de tweede helft om Brian Haak als veldspeler in te brengen en Lars Heuker onder de lat te zetten. Dat was een schot in de roos, want door deze omzetting kreeg WKE weer grip op de wedstrijd en sloeg het in de slotfase nog keihard toe. Eerst kopte Mohammed Kaddouri de gelijkmaker binnen en vlak voor tijd bediende Jochem Scholten met een mooie actie de als doelman begonnen Brian Haak en die scoorde de winnende treffer.