Harmjan Moesker van Titan bracht zijn totaal op 16 treffers en werd topscorer van deze derde klasse D.
Harmjan Moesker van Titan bracht zijn totaal op 16 treffers en werd topscorer van deze derde klasse D.

Twedo verrassend kampioen van de zondag 3e klasse D

Sport

NIEUW-AMSTERDAM -  Dankzij een monsterscore tegen Gasselternijveen is Twedo op doelsaldo de verrassende kampioen van de zondag 3e klasse D geworden. 

Twedo won na een 4-0 ruststand met 8-0 door doelpunten van Jurben Visser (1-0 en 2-0), Iwan Immink (3-0, 4-0 en 5-0), Jeroen van den Ham (6-0), Bramvuuregge (7-0) en de vierde treffer van Iwan Immink zorgde voor een 8-0 eindstand. Koploper Sweel kwam in en tegen Sleen niet verder dan een 1-1 gelijkspel en Sc Erica was in Ter Apel tegen de plaatste FC Ter Apel 96 weer goed bezig en won met 2-0. Jorn Ebbinge opende de score (0-1) en Jasper Haandrikman scoorde een kwartier voor tijd de 0-2. Met deze overwinning plaatste Sc Erica zich samen met Sweel en SVV 04, dat met 1-0 van Schoonebeek verloor door een doelpunt van Twan Steffens, wel voor de nacompetitie. 

In deze 3e klasse verloor Weerdinge de uitwedstrijd in Coevorden van Raptim met 3-1. Voor Weerdinge die nu in de herkansing gaat, scoorde Dennie Pol. Titan de promovendus in deze 3e klasse kwam op eigen veld niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Nieuw-Buinen. Mike Oosting zorgde voor de 1-0, maar Nieuw Buinen kwam daarna met drie doelpunten op rij van Eron Alberts, Patrick Bults en Dennis Kunst op een 3-1 voorsprong. In de laatste tien minuten wist Titan toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen door twee treffers van Harmjan Moesker, de veel scorende spits van Titan dat uiteindelijk met een vijfde plaats net buiten de prijzen viel.