SVV '04-speler Rick Piek (rechts) in duel met Milan Tromp (8) van SC Erica. Foto: Bennie Wolbers.
SVV '04-speler Rick Piek (rechts) in duel met Milan Tromp (8) van SC Erica. Foto: Bennie Wolbers.

SVV ‘04 gaat onderuit bij buurman SC Erica (2-1)

Sport

ERICA  - In de zondag 3e klasse D heeft Erica gewonnen van buurman SVV ‘04 uit Schoonebeek. De eindstand was 2-1.

De overwinning werd eigenlijk al in de eerste helft veilig gesteld met een 2-0 ruststand. SVV’ 04 probeerde wel direct de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het was Erica dat de kansen kreeg. Nadat Jesse Wanders nog geen succes had met een goede scoringskans, was het na bijna een kleine tien minuten wel raak en stond het 1-0 via een treffer van Dennis Fecken na een goede assist van Jasper Haandrikman. 

Op slot

Na een half uur ging de wedstrijd eigenlijk al op slot. Dennis Fecken was weer de afmaker. Nu na een hoekschop ( 2-0). SVV’04 kreeg nog een kans op de ruststand iets dragelijke te maken, maar Joost Thiele zag zijn kopbal op de deklat uiteen spatten.

Na de pauze werd het echter toch nog enigszins spannend doordat SVV ‘04 langzaam de regie in de wedstrijd probeerde over te nemen en daarbij werd geholpen door Erica-speler Roy Lit die zijn tweede gele kaart kreeg en dus kon inrukken.
SVV ‘04 rook mogelijkheden, maar kon pas in het laatste kwartier gevaarlijk worden. Nadat een doelpunt van Dusan Muskee van de gasten nog werd afgekeurd na een handsbal vond Rick Piek wel de goede richting. Hij scoorde de aansluitingstreffer (2-1). Verder lieten de spelers van Erica het niet komen.

Titelstrijd

SC staat Erica nu derde met 28 punten. De achterstand op koploper Sweel is slechts twee punten. Hierbij moet wel worden aangetekend dat Sweel een duel minder heeft gespeeld. SVV ‘04 staat met 29 punten op de tweede plaats. De strijd om de titel is dus nog volop open in deze klasse.