De belanstelling voor het kampioenschap was groot (foto Jan Derks).
De belanstelling voor het kampioenschap was groot (foto Jan Derks).

Duo Boelen-Mulders Drents kampioen parenbridge

Sport

EMMEN - Het paren bridgekampioenschap 2022-2023 van Drenthe is woensdag gewonnen door Melanie Boelen uit Emmen en Jaap Mulders uit Borger. Beiden zijn lid van de Emmer Bridge Vereniging.

De titelstrijd werd ook dit jaar georganiseerd door het NBB-district Drenthe in samenwerking met de Emmer Bridge Vereniging en de Bridgeschool Drenthe. Na vijf avonden in het Brinkenhoes in Bargeres kon de balans worden opgemaakt. 

In de hoofdklasse, het hoogste niveau in Drenthe, ging de zege dus naar het duo Boelen-Mulders. Zij promoveren naar de Tweede Divisie. Als tweede eindigde het paar Johannes Zwart uit Ruinerwold en met Floris Vijftigschild  uit Meppel. Derde werden Cees de Vries uit Klazienaveen en Onno van Nes uit Hoogeveen. 

De top drie in de eerste klasse werd bezet door paren uit Emmen. De overwinning ging naar Nancy Snelders en Lineke de Vries. Zij promoveren naar de Hoofdklasse 2. Plek twee was voor Frank Schuerman en Annie Reiling, gevolgd door het paar Willem Boer en Maaike Zwaagstra.

De zege in de Tweede Klasse, de beginnerspoule, was voor Annie Prakken uit Beilen en Marieke Geerts  uit Hoogeveen. Plek twee ging naar Marion Grin en Flip Werter uit Emmen, gevolgd door Isabel Prins uit Emmen en Sietske Landman uit Zandpol.