Deze kans voor SVBO levert geen doelpunt op. Doelman Arends brengt redding. Foto: Bennie Wolbers.

Emmen is de sterkste in derby tegen SVBO (0-1)

BARGER-OOSTERVELD - De gemeentelijke derby tussen SVBO en vv Emmen is zaterdagavond gewonnen door de Meerdijkbewoners. Het werd 0-1.

Djairo Fik werd voor de Emmenaren matchwinner. Het op de zevende plaats staande SVBO was de favoriet, maar mocht na een eerste helft blij zijn dat het nog 0-0 stond. Emmen kreeg kansen via Tim Aalderink, Djairo Fik en Bart-Jan Braams maar zij vonden SVBO-doelman Lennon Ebeltjes op hun weg. In de tweede helft werd vv Emmen de bovenliggende partij. Het was Djairo Fik die de kans die hij kreeg wist te benutten. Even later leek hij de wedstrijd helemaal te beslissen. Hij won het duel van doelman Ebeltjes, maar zijn inzet werd door Stefan Kuper van de lijn gehaald. Even later kreeg Tim Aalderink van vv Emmen een rode kaart. In de slotfase probeerde SVBO het nog wel, maar Emmen-doelman Arends hield de nul.

DZOH

De voetballers van DZOH wisten een belangrijke zege te boeken op Heerenveen. Het werd 6-1 in Emmen. Emiel de Vries opende de score. Na de pauze bracht Max Heijnen de stand op 2-0. Twee minuten later reageerde FC Heerenveen met een treffer van Bram Duijker: 2-1. Met nog tien minuten te gaan begon de doelpuntenmachine van DZOH pas echt op gang te komen. Invaller Farid Boughaleb bediend in de 81e minuut Bjorn Jansen die de 3-1 scoorde. In de slotfase kwamen daar, met name door de snelle omschakeling van de Emmenaren, nog drie treffers bij. De 4-1 kwam op naam van Anco Jansen en Farid Boughaleb benutte een strafschop (5-1). Dylan van der Scheer tekende voor de 6-1.

Drenthina

De voetballers van Drenthina hebben zaterdag een belangrijke zege geboekt in de uitwedstrijd tegen Zuidhorn. Het werd 1-2. De Drenten wisten na de pauze toe te slaan, maar dat ging niet gemakkelijk. Jan Jaap Wever opende de score na een uur spelen, maar de thuisclub wist een kwartier voor tijd weer op gelijke hoogte te komen. In de slotfase bepaalde, wie anders dan de weer hardwerkende Janiek Arends, de eindstand op 1-2. Terwijl koploper Velocitas 1897 met 4-2 van Bedum won bleef Drenthina op de tweede plaats met drie punten en een wedstrijd minder. Zaterdag wacht de wedstrijd tegen Achilles 1894.