Afbeelding

FC Klazienaveen pakt drie belangrijke punten

Sport

VEENHUIZEN - In de zaterdag 3e klasse D heeft FC Klazienaveen de uitwedstrijd in en tegen Veenhuizen met 2-1 weten te winnen. 

FC Klazienaveen was in de beginfase de betere ploeg, maar kansen kreeg de ploeg niet. Alleen Jesse Habing nam het doel van Veenhuizen een paar keer onder vuur, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Vlak voor rust kwam Veenhuizen op voorsprong nadat Sjoert Giezen de diepte in werd gestuurd. Hij probeerde doelman Leon Hoogenberg te passeren, maar werd licht aangeraakt en scheidsrechter Van Eijden wees naar de stip. Gieze verzilverde zelf het cadeautje en zorgde voor een 1-0 ruststand. Vlak na rust speelde doelman Jonathan Auwen voor Sinterklaas. De Veenhuizen keeper verzuimde een diepe bal van Tomas Been op te rapen en lette niet op Aaron Brinks die er als de kippen bij was om de 1-1 binnen te schieten. 

Daarna werd het een wedstrijd zonder veel kansen tot een klein kwartier voor het einde. Jaimy Hemme mocht een vrije trap tussen de zestienmeter en de linker zijlijn nemen. De middenvelder slingerde de bal in de 70e minuut voor het doel en weer zag Auwen er niet goed uit, want de bal viel bij de tweede paal zo in het doel. Klazienaveen kreeg in de slotfase nog een goede kans, maar uiteindelijk werd de 1-2 ook de eindstand.