Afbeelding

Schoonebeek wint van Buinen

SCHOONEBEEK  - Schoonebeek heeft donderdag de inhaalwedstrijd tegen Buinen met 2-1 gewonnen.

Na een doelpuntloze eerste helft kreeg Schoonebeek na de pauze meer het initiatief. De eerste kans was voor Niek Weitering, die in de 49e minuut na een vrije bal van Justin Katuin de paal raakte. Jordy Bosch zag een vrije bal van 20 meter net naast gaan. In de 63e minuut schoot Leon Bodde een voorzet maar net over. In de 83e minuut kreeg Schoonebeek een ingooi en via Jan Willem Wubkes en Leon Steffens belandde de bal bij Niek Weitering. Hij bedacht zich niet en krulde de bal over doelman Schutte in de verre hoek: 1-0.

In de 86e minuut leek Buinen gelijk te maken, maar een vrije bal werd tegen de paal getikt. Een minuutje later kwam Leon Steffens via de linkerkant door. Zijn inzet werd geblokt en belandde voor de voeten van Twan Steffens. Hij schoot van een meter of 16 in de verre hoek. Doelman Schutte leek simpel te redden maar grabbelde de bal het doel in: 2-0. Bram Komduur bepaalde vlak voor tijd uit een strafschop de eindstand op 2-1.