Afbeelding

Gelukkige driepunter voor Drenthina (1-0)

EMMEN - Drenthina heeft zaterdag op het eigen sportpark De Oude Ros de thuiswedstrijd tegen SV Oosterwolde ietwat gelukkig met 1-0 gewonnen.

Beide ploegen hadden de afgelopen weken al een flink aantal wedstrijden gespeeld. De schotelden het publiek in Emmen een gelijkopgaande strijd voor met weinig hoogstandjes, maar met veel duels op het middenveld.

Brilstand

Na de brilstand bij rust ploeterde zowel Drenthina als SV Oosterwolde gestaag de wedstrijd voort. Beide kampen waren het er over eens dat dit echt wel een 0-0 wedstrijd had kunnen zijn. Voor Drenthina liep het uiteindelijk toch nog goed af. In de 85e minuut werd een lange bal vanuit de achterhoede goed door gekopt door de weer hard werkende Janiek Arends. Koen Dekens kreeg de bal precies voor zijn voeten en passeerde de SV Oosterwolde-doelman met een simpele, maar wel prachtige lob (1-0). En dat werd ook de eindstand. Drenthina kwam in het restant van het duel niet meer in de problemen.

‘Iets te veel’

Trainer Peter Timmer: ,,Misschien hebben wij met de winnende treffer van Koen Dekens wel iets te veel gekregen, maar wij zijn er wel heel blij mee. De komende week moeten we maar even een beetje meer rust nemen gezien het drukke programma dat al achter ons ligt. Zaterdag hebben wij op sportpark De Rietlanden onze volgende afspraak staan tegen koploper DZOH.”

Drenthina bekleedt na zaterdag de zevende plaats in deze tweede klasse.