Janiek Arends moet een schoen van een tegenstander ontwijken. Foto: Bennie Wolbers.

Drenthina doet goede zaken tegen Gramsbergen

EMMEN - Drenthina heeft zaterdag goed zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud door met 3-0 van Gramsbergen te winnen.

In de 20e minuut stond het al 1-0. Na een goede loopactie van Janiek Arends op een diepe bal kon hij vrij aanleggen en poeierde de bal keihard in de kruising. Daarna was het toch Gramsbergen dat wat meer druk wist te zetten en de thuisclub even wat gas terug moest nemen. Na een minuut of tien nam Drenthina het wel weer over en kwam na een half uur spelen op 2-0. De op links weggestuurde Janiek Arends trok de zestien in en werd onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd feilloos door Thom Alders binnen geschoten. Gramsbergen had het daarna moeilijk en kreeg op slag van rust nog een doelpunt te verwerken. Eenvrije bal van ongeveer 25 meter, na een overtreding op Koen Dekens, werd door Thom Alders schitterend binnen geschoten (3-0). Na de thee werd er niet meer gescoord in Emmen. Drenthina kon drie hele belangrijke punten bijschrijven.