Tim Hiemstra schiet tussen de benen van Jordy Slager door raak. foto Bennie Wolbers)

DZOH verder in beker na prima 3-0 overwinning op DESZ

Sport

EMMEN – DESZ bekert door in de beker. Op eigen terrein won de tweedeklasser zaterdag met 3-0 van DESZ uit Zwartsluis.

De pupillen van trainer Bert Doldersum waren eigenlijk vanaf het begin de bovenliggende partij ook al had DESZ een fase waarin het wel probeerde om het DZOH moeilijk te maken. Dat leidde tot enkele hoekschoppen waaruit echter niet gescoord werd.

Doordat de thuisploeg steeds hoog druk zette - tegenwoordig het handelsmerk van de ploeg uit Emmen - kon DESZ maar moeilijk uitverdedigen. De thuisclub creëerde daardoor vooral in het eerste helft een aantal goede scoringskansen, maar verzuimde te vaak die te verzilveren.

In de laatste vijf minuten voor de thee brak opnieuw een periode aan met goed kansen voor DZOH. Tom Hiemstra werd via een steekpass door het midden weggestuurd en draaide de bal langs de doelman maar ook langs het doel. Even later was de defensie van DESZ goed bij de les bij een vrije bal.

Juist op het moment dat eigenlijk iedereen al met z’n hoofd bij de rust was, was het wel raak. Tom Hiemstra kon de zestien binnenkomen en zijn inzet verdween tussen de benen van de DESZ-doelman door in het doel.

In de tweede helft probeerde DZOH direct door te drukken, maar pas tien minuten voor tijd was het Bastin Boer die de 2-0 kon scoren. Daarmee was ook het verzet van DESZ gebroken. Joel Zweerink zorgde met zijn treffer in de slotfase voor een 3-0 eindstand, waardoor DZOH zich plaatste voor de 2e knock-out bekerronde.