Michael Brouwer. Foto: FC Emmen.
Michael Brouwer. Foto: FC Emmen.

FC Emmen begroet twee nieuwe spelers

Sport

EMMEN - De nieuwe selectie van FC Emmen begint steeds meer vorm te krijgen met de komst van doelman Michael Brouwer en verdediger Leonel Miguel.

Brouwer wordt voor een jaar gehuurd van Heracles Almelo. De 28-jarige speler genoot zijn jeugdopleiding bij achtereenvolgens AGOVV, Vitesse en FC Twente. Bij de senioren begon hij opnieuw bij AGOVV maar kwam hij al snel bij Heracles terecht, waar hij sinds 2013 onder contract staat. In 2018 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal in een bekerduel tegen FC Den Bosch. Het afgelopen seizoen speelde hij acht duels voor Heracles. Brouwer: “Voor mij is het tijd om wekelijks te spelen in het betaalde voetbal. Het is voor mij een mooie kans om dat te doen bij FC Emmen. De club heeft mooie ambities, fantastische supporters en ik kan dan ook niet wachten tot het seizoen begint.”

De twintigjarige Miguel kwam in 2012 van vv Zuidhorn naar de jeugdopleiding van FC Groningen. Het afgelopen seizoen maakte hij zijn debuut in de eredivisie bij de Groningers. Zijn contract liep af en de speler komt dus transfervrij naar Emmen. Miguel: ,,Voor mij is het tijd voor een volgende stap. Ik wil bij FC Emmen doorbreken in het betaalde voetbal. De afgelopen seizoenen hebben we allemaal kunnen zien dat het voetbal in Emmen leeft en dat er een mooie sfeer is op De Oude Meerdijk. Daar wil ik de komende seizoenen deel van uitmaken.”

Leonel Miguel tekent het contract van FC Emmen.