Het Biochron in de voormalige dierentuin wordt voor veel geld verbouwd. Er is nog eens 1,7 miljoen euro nodig.
Het Biochron in de voormalige dierentuin wordt voor veel geld verbouwd. Er is nog eens 1,7 miljoen euro nodig.

VVD Emmen verzet zich tegen meer geld voor verbouwing Biochron

Algemeen

EMMEN - De VVD-fractie in de gemeenteraad van Emmen wil niet dat er nog meer geld gaat naar de verbouwing van het Biochron. De gemeente moet nog eens 1,7 miljoen euro in het project steken. Donderdag wordt de gemeenteraad gevraagd dit extra budget beschikbaar te stellen.

Het Biochron in de voormalige dierentuin wordt verbouwd zodat het Centrum voor Beeldende Kunst hier z’n intrek kan nemen. Hiervoor is 5,5 miljoen uitgetrokken, maar door prijsstijgingen blijkt dat nu te weinig. De VVD heeft indertijd tegen deze investering gestemd. ,,Het CBK trekt op de huidige locatie slechts 14.000 bezoekers per jaar trekt en kost jaarlijks meer dan 500.000 euro’’, aldus de argumentatie. De liberalen stellen dat de verbouwing betekent dat de gemeente nog jaren aan het CBK vast zit en dat de lasten alleen maar hoger zullen worden.

Het extra krediet is nodig omdat veel kosten extreem zijn gestegen zijn en de inschrijvingen van aannemers veel hoger liggen. Al in april van dit jaar moesten de ramingen omhoog worden bijgesteld. ,,Het soberder inrichten van dit project is blijkbaar niet mogelijk’’, aldus de VVD-kritiek.

Het college heeft geld in de begroting om prijsstijgingen in het algemeen op te vangen, maar moet boven de 4 ton overschrijding bij de gemeenteraad terugkomen. ,,Uit deze pot moeten ook lopende projecten worden betaald zoals sportparken, autowegen en fietspaden. De komende tijd zullen sommige prijzen nog verder stijgen. Daarom wil VVD dat gestopt wordt met dit geldverslindende project. Reserveer het geld voor een opknapbeurt van het Rensenpark en gebruik het geld voor nuttige zaken zoals autowegen en fietspaden’’, aldus het standpunt.

De raadsvergadering waarin besloten wordt over meer geld voor de verbouwing van het Biochron begint donderdag om 19.30 uur.