DZOH-speler David Westra in duel met Jasper Strijker en Milan Ronkes. Foto: Bennie Wolbers.

Herfsttitel voor DOZH na zege op De Weide (3-1)

EMMEN -  De voetballers van DZOH uit Emmen hebben zaterdag de inhaalwedstrijd tegen laagvlieger De Weide met 3-1 gewonnen. Dat heeft de Emmenaren het herstkampioenschap opgeleverd.

De mannen van trainer Bert Doldersum begonnen redelijk goed aan de wedstrijd op het kunstgrasveld, maar kregen in de 10e minuut al een waarschuwing dat De Weide deze middag zeker niet als puntenleverancier wilde dienen. Doelman Diederik Bangma wist dankzij een reflex een inzet van dichtbij uit zijn doel te ranselen. De Weide kreeg even een licht overwicht en dat leverde in de 24e minuut de 0-1 op via een lage schuiver in de benedenhoek van Milan Romkes.

Doldersum gaf in de rust aan dat er toch wel iets moest gebeuren wilde de ploeg nog een goed resultaat behalen. Hij besloot enkele spelers te wisselen en uiteindelijk bleken juist die wissels het verschil te maken. Rond de 70e minuut werd een voorzet van Bjørn Jansen bij de tweede paal door Youri Keen ingekopt en was het uiteindelijk Daniel Sanafikhah die het laatste tikje gaf en de gelijkmaker scoorde: 1-1. Vanaf dat moment ging DZOH er weer vol voor en nog geen tien minuten later kwam het op voorsprong. Youri Keen mocht een vrije bal nemen op het randje zestien en hij plaatste de bal keurig in de hoek: 2-1. Op dat moment de buit was de buit binnen, want de op de voorlaatste plaats staande De Weide had hier geen antwoord meer op. Uiteindelijk bepaalde Ruud Klingenberg de eindstand op 3-1 door een zuivere voorzet van de zeer actieve linker aanvaller Tim Aasman op waarde te schatten en de bal langs De Weide doelman Emiel de Vries te plaatsen (3-1).

Doldersumr was na afloop een gelukkig man: ,,Dat kun je wel zeggen, maar ik niet alleen hoor, want de hele ploeg weet dat dit een mooi moment is om de winterstop en de feestdagen in te gaan. Wij hebben 22 punten uit acht wedstrijden, zeven overwinningen en een gelijkspel. Dat is toch prachtig.’’